Connect with us

technokrata

A Nokia búslakodik az N-Gage miatt

Kütyük

A Nokia búslakodik az N-Gage miatt

A Nokia elégedetlen az N-Gage mobil játékgépek eladási mutatóival, éppen ezért a jövőben más kategóriás készülékein is meg kívánja honosítani az N-Gage játékszoftvereket.


A piacvezető finn gyártó akkor mutatta be az első N-Gage-t, amikor a piacot még a Nintendo féle GameBoy uralta. A vállalat azt tervezte, hogy az első három évben legalább 6 millió darab mobil játékgépet fog eladni, ehhez képest ennek a mennyiségnek mindössze az egyharmada, alig 2 millió készülék talált gazdára az eddigiekben.

˝Nem vagyok boldog, mert az eredetileg tervezett mennyiségnek alig harmadát sikerült eladnunk az N-Gage-ből. Néhány változtatást mindenképpen végre kell hajtanunk˝ – nyilatkozta a napokban Anssi Vanjoki, a Nokia multimédiás részlegének a vezetője. Vanjoki elmondta, hogy a Nokia hamarosan az N sorozatú legújabb okostelefonjain is elérhetővé teszi az N-Gage-re fejlesztett játékszoftvereket, így azok a korábbiaknál jelentősen több vásárlóhoz juthatnak majd el.

Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója szerint az okostelefonok piaca a jövő esztendőben duplájára fog növekedni, így 2006-ban várhatóan már közel 100 millió ilyen készülék fog gazdára találni világszerte. A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy 2005 harmadik negyedévében mintegy 13 millió smartphone-t adtak el, és ennek 55 százaléka Nokia gyártmányú volt.

A 400 eurós kezdőárú, N sorozatú Nokia okostelefonokat a gyártó a világ 2 milliárdos mobil előfizetője közül az elitet képező felső 200 milliónak szánja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek