Connect with us

technokrata

Vigyázat! Csalók hirdetnek Nokia N91-es zenetelefonokat

Kütyük

Vigyázat! Csalók hirdetnek Nokia N91-es zenetelefonokat

A Nokia N91-es zenefonra vágyók jobban teszik, ha kicsit várnak még a vásárlással, ugyanis jelenleg legfeljebb csak internetes csalóktól lehet ilyen telefonokat ˝kapni˝.

A piacvezető finn gyártó közlése szerint a beépített merevlemezes Nokia N91 csak a jövő esztendő elején jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, ennek ellenére az eBay-en és egyéb hasonló internetes oldalakon több tucat ilyen készüléket hirdetnek eladásra.


Hogyan lehetséges ez? A válasz egyszerű: találékony csalók kihasználják az embereknek a legújabb telefonok iránt mutatott felfokozott érdeklődését, és nem létező mobilokat hirdetnek meg a világhálón. Ez egyébként nem most először fordul elő, hiszen a közelmúltban hasonló csalásoknak lehettünk tanúi többek közt a Nokia 9500, a Nokia 7710, illetve a Sony Ericsson P910i kapcsán is.

A hivatalos álláspont szerint a Nokia N91 csak valamikor 2006 januárja és márciusa között debütál majd a piacon. A készülék ára a megjelenés pillanatában várhatóan 700 euró, vagyis mintegy 170 ezer forint lesz.

A vadonatúj fejlesztésnek számító készülékben egy nem kevesebb mint 4 GB kapacitású miniatűr merevlemez teljesít szolgálatot, mely körülbelül 3.000 digitális zeneszám eltárolását teszi lehetővé. Az N91 113,1 milliméter hosszú, 55,2 milliméter széles, 22 milliméter vastag, illetve 160 gramm tömegű. A telefon hagyományos billentyűzetét alaphelyzetben egy elhúzható fedlap takarja, ezen pedig dedikált zenelejátszó gombokat találunk.

A Series 60 platfromra építkező, kifejezetten zenelejátszásra optimalizált Nokia N91-ben egy 176×208 pixeles felbontású TFT folyadékkristályos kijelző kapott helyet, mely 18 bites színmélysége révén több mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített fényérzékelő a kijelző mellett a billentyűzet fényerejét is automatikus állítja – hasonlót korábban többek közt a Nokia 6680-ason láthattunk.

A 2 megapixeles beépített digitális fényképezőgéppel maximum 1.600×1.200 képpontos felbontású fényképek, illetve alacsonyabb felbontású videók vehetők fel, ezenkívül pedig szólnunk kell még a nyolcszoros digitális zoomról, az autofókusz funkcióról, illetve a makró üzemmódról.

A 3G képes Nokia N91 érdekessége, hogy az USB 2.0 és Bluetooth 1.2-n kívül még a WLAN 802.11b/g adatátviteli technológiát is támogatja, tehát Wi-Fi kompatibilis. A 900 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári specifikációk szerint maximum 3-4 órás beszélgetési időt, illetve 190 órás készenléti időt tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp