Connect with us

Hirdetés

technokrata

Láthatáron az óriási tudású 4G mobilok

Kütyük

Láthatáron az óriási tudású 4G mobilok

A dél-koreai mobiltelefon gyártók nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint, hogy piacvezetők lesznek a negyedik generációs (4G) készülékek szegmensében.


A távol-keleti vállalatok szerint az újgenerációs mobiloknak a siker érdekében két technológiai megatrendnek kell megfelelniük. Ezek közül az egyik a digitális konvergencia, a másik pedig a biotechnológia.

A digitális konvergencia nem újdonság, hiszen ennek, az immár évek óta uralkodó trendnek köszönhetjük, hogy a mobilokkal már nem csak telefonálni, hanem többek közt zenét hallgatni, fényképezni és internetezni is lehet. Ezzel szemben a biotechnológia viszonylag új területnek számít a mobiltelefóniában.

Konkrét példát tekintve, az LG Electronics nemrégiben jelentette be első olyan telefonját, a KP8400-as modellt, melynek segítségével a cukorbetegek könnyedén megmérhetik vércukorszintjüket, a bemért adatokat pedig pillanatok alatt elküldhetik szakorvosuknak. Ezenkívül szólnunk kell még azokról az új mobilokról, melyek speciális bevonatuk révén elpusztítják a különböző baktériumokat és vírusokat.

A 4G azonban természetesen nem csak erről szól, hanem például a minden korábbinál nagyobb, több Gbit/s-os vezeték nélküli adatátviteli sebességről, de ez persze már egy másik történet. Különböző jóslatok szerint egyébként legkorábban 2010-ben indulnak majd be az első 4G szolgáltatások – hol máshol, mint Japánban. Magyarországon a három mobil operátor közül eddig kettő indította be a 3G-t, és tudni lehet, hogy a hazai szolgáltatók a 3,5G kapcsán is komoly tervekkel rendelkeznek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés