Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikeresen vizsgázott a Pannon GSM Mobil EKG-ja

Kütyük

Sikeresen vizsgázott a Pannon GSM Mobil EKG-ja

A kutatási fejlesztés végső stádiumába került a Pannon Mobil EKG.

A távdiagnosztikát az egészségügy és sport területén is forradalmasító berendezés a sikeres tesztet követően hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerülhet.

Egy versenyző testére erősítve, vele együtt teljesítette a Bécs-Budapest szupermaratont a Pannon GSM legújabb fejlesztése, a Mobil EKG prototípusa. Ezzel egy évek óta tartó fejlesztési folyamat is célba ért: a nagy terhelésnek kitett személyek – például sportolók -, illetve szívbetegek folyamatos felügyeletét biztosító, rugalmas és költséghatékony eszköz várhatóan a jövő év közepére a nagyközönség számára megvásárolható is lesz.

A projekt nem csupán a mobil adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon Mobil EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás és így tovább) tükrében értelmezi is azokat. Utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, míg a nagy sebességű mobil adatátvitel gyakorlatilag tetszőleges időtartamú, folyamatos megfigyelést tesz lehetővé. A rendszer folyamatosan egy központba továbbítja az adatokat, ahol azokat feldolgozzák, s szükség esetén riasztással előre jelzi a kezelőorvosnak egy súlyosabb esemény kialakulásának kezdetét. Egy sportoló esetén az edző figyelemmel kísérheti azokat az adatokat, melynek segítségével az optimális teljesítményt hozhatja ki a versenyzőből, anélkül hogy az a sportoló egészségét veszélyeztetné.

A hagyományos hordozható EKG-készülékeknél bővebb funkcionalitású és rugalmasabban alkalmazható Pannon Mobil EKG a veszélyeztetett személyek felügyeletén kívül fontos prevenciós célokat is elláthat. Az előzetes felmérések szerint jelentős igény mutatkozik rá az egészségügyben, így jövő év közepére tervezett piaci bevezetése túlzás nélkül forradalmi jelentőséggel bír mind az egészségügy mind a sport területein. A Bécs-Budapest szupermaratonon zavarmentes működést biztosított és kiválóan viselhetőnek bizonyult a berendezés.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés