Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki tud a leggyorsabban SMS-t írni?

Kütyük

Ki tud a leggyorsabban SMS-t írni?

A fürgeujjú SMS gépelők idén is összemérhetik tudásukat, ráadásul nem is akármilyen nyeremények reményében.

Szingapúr egyik vezető mobil operátora, a SingTel 2005-ben is meghirdetette SMS gépelési versenyét, melynek fődíja nem kevesebb mint 15 ezer dollár, vagyis mintegy 3 millió forint.

Az elmúlt esztendőben egy hölgy nyerte meg a versenyt, aki ezzel az eredményével nyomban be is került a Guiness Rekordok Könyvébe. Kimberley Yeo-nak akkor mindössze 43,24 másodpercébe telt, mire 26 szót, illetve egész pontosan 160 előre meghatározott karaktert bevitt egy telefonba, annak hagyományos billentyűzete segítségével. Az angol nyelvű szöveg egyébként konkrétan a következő volt: ˝The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human˝.

A korhatár nélküli versengésben résztvevőknek két lehetőségük van arra, hogy begépeljék az idézett szöveget, majd pedig a kettő közül a jobb idejűt veszik számításba a rendezők. A rendezvényen nem használhatók olyan mobiltelefonok, illetve kéziszámítógépek, melyek teljes értékű QWERTY billentyűzettel rendelkeznek, illetve ugyancsak tiltott az érintőkijelzős készülékek használata. Kizárás veszélye fenyegeti továbbá azokat, akik prediktív szövegbeviteli technológiákat (T9, iTAP) alkalmaznak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés