Connect with us

technokrata

Szupergyors 3,5G mobil Internet Magyarországon!

Kütyük

Szupergyors 3,5G mobil Internet Magyarországon!

A legnagyobb hazai mobilcég elsőként indította el Magyarországon a 3G szolgáltatást és alig néhány hónappal rá már annak még gyorsabb változata, az úgynevezett HSDPA (High Speed Downlink Packet Access – Nagysebességű Letöltés Csomag Hozzáféréssel) tesztjeit is megkezdte.

A mobilcég szakemberei a jelenlegi 3G hálózat egy részére telepítve készítik elő az újdonság bevezetését. A sebességet lépcsőzetesen növelve így a későbbiekben akár 10 Mbit/s letöltési sebességet is elérhetnek majd a felhasználók. A HSDPA tehát mobiltelefonnal, hordozható számítógépbe helyezett kártyatelefonnal vagy egyéb mobil eszközzel nyújt majd gyors internetezési, e-mailezési lehetőséget.

A szupergyors 3G-vel egy átlagos zeneszám letöltési ideje már kezdetben mindössze 10-20 másodpercre csökkenhet. A sikeres tesztek és a megfelelő eszközök – például HSDPA mobiltelefonok, kártyatelefonok – piacra kerülése esetén a T-Mobile már 2006. első felében megkezdi a kiépítést teljes 3G hálózatán. A társaság ezzel minden előfizető számára elérhetően tovább gyorsítja majd az adatátvitelt.

A T-Mobile nemzetközi színtéren is elkötelezett a HSDPA bevezetése mellett. Mint ismeretes, Németországban és Ausztriában szintén ez a szolgáltató élen járt a szélessávú mobil adatátvitel első tesztjeiben. Ennek részeként február végén egy Berlinben lefolytatott kísérleti pilot projektben mutatták be az első, éles környezetben megvalósított HSDPA alapú adatkapcsolatot. A személygépkocsiban utazó, szabványos laptoppal és HSDPA képes adatkártyákkal rendelkező utasok menet közben például közlekedési információkat tölthettek le az internetről vagy videókat nézhettek. A bázisállomás és az adatkártya közötti mobil adatátvitel sebessége elérte az 1,8 Mbit/s értéket. Ezzel Németországban a T-Mobile volt az első mobilszolgáltató, amely valós hálózati környezetben mutatott be egy HSDPA kapcsolatot egy HSDPA-ra felkészített, laptopokhoz való adatkártya segítségével.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle