Connect with us

technokrata

A Samsung első Windows-os okostelefonja

Kütyük

A Samsung első Windows-os okostelefonja

A Samsung Dél-Koreában megkezdte első Microsoft szoftveres okostelefonjának kereskedelmi forgalmazását.


A Samsung SCH-M600 típusjelzésű készüléken még nem a legújabb Microsoft operációs rendszer, a Windows Mobile 5.0, hanem annak elődje, a Windows Mobile 2003 Second Edition teljesít szolgálatot. A szétcsúsztatható kialakítású újdonság alaphelyzetben 102 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 25,4 milliméter vastag, tömege pedig sajnos nem kevesebb mint 167 gramm.

A nagyra nőtt TFT kijelző maximálisan megfelel az elvárásoknak: 240×320 képpontos felbontása mellé több mint 262 ezer színárnyalat társul. A hátfalban található digitális fényképezőgép egyrészt 2 megapixeles felbontású, másrészt pedig vakut és videófelvevő funkciót is kapott. A megfelelő számítási teljesítményről egy 520 MHz-es órajelű Intel XScale PXA270-es (Bulverde) mikroprocesszor gondoskodik, a bővítőslotba pedig miniSD (Secure Digital) formátumú memóriakártyákat lehet behelyezni.

A CDMA2000 1x EV-DO (800 MHz) hálózatokban használható, Bluetooth kompatibilis Samsung SCH-M600 további érdekes vonásai közé sorolható a két hangszóró, a hangfelismerő és szövegfelolvasó technológia, valamint a távirányítási lehetőség.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom