Connect with us

technokrata

A CMOS beelőzte a CCD-t – hála a kamerás mobiloknak

Kütyük

A CMOS beelőzte a CCD-t – hála a kamerás mobiloknak

2004-ben megtörtént az, amire már jó ideje számítani lehetett: ebben a tizenkét hónapban több CMOS képszenzort adtak el világszerte, mint CCD érzékelőt.


Az In-Stat piackutató cég egyik most kiadott jelentéséből kiderül, hogy a CMOS előretörése elsősorban a beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefon piac robbanásszerű növekedésének köszönhető. 2003 és 2004 között több mint kétszeresére nőtt a kamerás telefonok száma.

˝2003 óta a fényképezőgépes telefonok jelentik a legnagyobb piacot a képérzékelők számára˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Brian O´Rourke, a piackutató cég egyik vezető munkatársa. ˝Nem is olyan rég még csak a Japánban kapható, high-end kategóriás telefonokkal lehetett fényképezni, ma viszont már a világ összes részén lényegében fillérekért kaphatunk kamerás készülékeket˝ – tette hozzá a szakember.

Az In-Stat felhívja a figyelmet arra, hogy a CMOS technológia előretörésével a CCD korántsem fog kiszorulni a piacról, ugyanis rengeteg hagyományos digitális fényképezőgépbe, videókamerába, illetve biztonsági kamerába ilyen technológiájú érzékelőket szerelnek a gyártók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák