Connect with us

Villámgyors csatornaváltás mobil TV-n

Kütyük

Villámgyors csatornaváltás mobil TV-n

A Siemens egyik legújabb technológiája révén immár a mobiltelefonokon is ugyanolyan gyorsan kapcsolhatunk majd egyik TV csatornáról a másikra, mint a hagyományos televíziós készülékeken.


Amennyiben ma streaming formátumú televíziós adást nézünk a telefonunkon és át szeretnénk váltani egy másik műsorra, akkor legalább 10-15 másodpercig tart az átkapcsolás, ami sokszor bosszantó lehet. A Siemens új technológiáját pontosan ennek a problémának az orvoslására találták ki.

A villámgyors csatornaváltás a mobil készülék és a streaming szerver közötti speciális kapcsolatnak köszönhető. Lényeges újítás, hogy ezentúl tulajdonképpen már nem a mobiltelefonon, hanem magán a távoli kiszolgáló számítógépen történik a csatornaváltás, ennek segítségével pedig gyakorlatilag folyamatos lehet a műsortovábbítás, a TV csatornák közötti váltás ideje pedig minimálisra csökken.

A Siemens munkatársai elmondták, hogy az új megoldás nem csak mobiltelefonos TV műsorok, hanem mobil VOD (Video On Demand) szolgáltatások kapcsán is alkalmazható. Az adások természetesen mind UMTS, mind pedig GPRS adatkapcsolatokra optimalizálhatóak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom