Connect with us

technokrata

T-Mobile: Internet 4G – villámgyors mobil letöltés!

Kütyük

T-Mobile: Internet 4G – villámgyors mobil letöltés!

A T-Mobile Csehországban bejelentette legújabb, villámgyors mobil adatátviteli szolgáltatását.

Az IPWireless féle UMTS TDD (időosztásos) technológiára épülő vadonatúj szolgáltatás első körben a fővárosban, Prágában lesz elérhető, idővel azonban a vidéki nagyvárosokat is meghódítja majd magának. A T-Mobile szerint az UMTS TDD-nek minden adottsága meg van ahhoz, hogy a fix vonalas ADSL kapcsolatok helyébe lépjen.


A cseh T-Mobile az 1,9 GHz-es UMTS frekvenciára építi UMTS TDD technológiáját, melynek maximális sebessége akár a 4,5 Mbit/s-os is elérheti, de a felhasználók legalább 512 Kbit/s-os sávszélességre számíthatnak már a kezdeti időszakban is. Az Internet 4G névre keresztelt szolgáltatás aktiválása 99 cseh koronába (850 forint) kerül, a 3 GB, illetve 10 GB adatforgalmat magába foglaló csomagok havidíja pedig 699 (6.000 forint), illetve 999 cseh korona (8.500 forint).

A vállalat azt tervezi, hogy 2006 nyarára már a cseh lakosság fele elérheti az UMTS TDD-t, mely a közeljövőben nyolcvanöt nagyvárosban lesz telepítve. A T-Mobile ezenkívül az EDGE-re (2,75G) is komoly hangsúlyt kíván fektetni, csakúgy, mint az UMTS FDD (frekvenciaosztásos) alapú 3G és 3,5G hálózatokra.

Mint ismeretes, a hazai T-Mobile a Budapest háromnegyedét lefedő harmadik generációs hálózatán augusztus 26-án az országban elsőként indította el kereskedelmi 3G szolgáltatását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle