Connect with us

Multimédiás, online kalandjáték indult

Kütyük

Multimédiás, online kalandjáték indult

Virtuális kalandjátékot indított a Magyar Telekom és a WWF Magyarország a „Vigyázz a madárra!” természetvédelmi program keretében.

Az „Orvvadászfogó” célja, hogy szórakoztató módon bemutassa a madárvédelmi programot és a hozzá kapcsolódó ismereteket. A flash alapú, többdimenziós játékban a virtuális madárvédőknek össze kell gyűjteniük a területről az illegálisan kihelyezett, három különféle madárcsapdát, illetve lencsevégre kell kapniuk az orvvadászt.

Védett madarak vadászata
Az elmúlt években Magyarországon és különösen a környező országokban elharapózott a védett madarak vadászata és kereskedelme. Egyes nyugat-európai éttermekben nagy kereslet mutatkozik ugyanis a madarakból készített ínyencségek iránt. A főleg itáliai felvevőpiacokra szállító orvvadászok különböző csalikkal csábítják be lőtávolságba a zsákmányt: többek között műkacsát és hangcsapdát is használnak, csakúgy, mint a játékban.

A kalandjáték három hazai természetvédelmi területen játszódik, amelyek jellemzője, hogy kiemelkedően gazdag élővilággal rendelkeznek, sok ritka és védett madárfajnak adnak otthont. Az első pálya a Duna-Ipoly Nemzeti Park ócsai területén, a második küldetés a Kiskunsági Nemzeti Park apajpusztai térségében játszódik, míg a harmadik feladatsort a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó Gemencen kell megoldani. A kalandjáték szorosan kapcsolódik a „Vigyázz a madárra!” program idei aktivitásaihoz. A Magyar Telekom a WWF Magyarország szakmai segítségével és számos önkéntes közreműködésével három madármegfigyelő tornyot épít és adományoz a program keretein belül, a madárlesek a játékban is szereplő nemzeti parkokban épülnek fel. A pályákon megtalálhatóak az egyes területek jellemző természeti adottságai, jellemző létesítményei, illetve a helyi tanösvényeket is végigjárhatják virtuálisan a játékosok.

A regisztrációhoz kötött kalandjátékban az orvvadászfogóknak érdemes körültekintően elolvasni a feladatokat, hiszen a továbblépéshez szükséges információkat csak úgy kaphatják meg, ha elmélyednek a madár- és természetvédelem rejtelmeiben. Számos kód és információ ugyanis különböző weboldalakon, illetve a hazai sajtó országos orgánumaiban lett elrejtve. A pontszám a játékon kívül, a hozzá kapcsolódó weboldalon elhelyezett teszttel is gyarapítható. A kérdések megválaszolásához a játékosoknak meg kell ismerniük a „Vigyázz a madárra!” program részleteit, a programhoz kötődő védett madarakat, az érintett nemzeti parkokat és a program gazdáit, a WWF-et és a Magyar Telekomot.

Nyeremények
Az egyes pályák 3-4 hetes periódusban követik egymást. A játék várhatóan az év végéig tart, amikor kisorsolják a virtuális orvvadászok között a félmillió forint értékű, T-Pontban beváltható főnyereményt. Ezen kívül egyes küldetésenként a legjobb 1500 madárvédő azonnali ajándékot is kap: pólót, hátizsákot és plüsstengelicet.

Steiner Attila, a WWF Magyarország fajvédelmi programvezetője elmondta: „Reméljük, hogy ez a virtuális kalandjáték felkelti sok olyan játékos figyelmét is, akik korábban még nem jártak ezeken a szép természetvédelmi területeken és így kedvük lesz ide ellátogatni. Az első pálya a Duna Ipoly Nemzeti Park területén, az Ócsai Tájvédelmi Körzetben játszódik és a játék számos részlete a valóságot idézi. Így például felhívjuk a figyelmet arra, hogy Ócsán európai hírű madárgyűrűző központ működik, vagy a játékosok virtuálisan végigjárhatják a helyi tanösvény egyes pontjait, ahol ez eredeti túrapontokkal találkozhatnak. Reméljük, hogy mindenki jól szórakozik majd az orvvadászok utáni nyomozás során!”

A „Vigyázz a madárra!” program keretében a WWF Magyarország három évre tervezett szakmai munkáját a Magyar Telekom 15 millió forinttal támogatja. Ezen felül a távközlési vállalat finanszírozza a madármegfigyelő tornyok felépítését, a kalandjáték létrehozását és a program teljes kommunikációját is. A játék során megnyerhető azonnali ajándékokat és a félmillió forint értékű fődíjat szintén a Magyar Telekom csoport ajánlotta fel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő