Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmian új mobiltelefon prototípus!

Kütyük

Forradalmian új mobiltelefon prototípus!

Ha azt gondoljuk, hogy a jelenlegi mobiltelefonokat már nem lehet továbbfejleszteni, alaposan tévedünk!


A napokban ugyanis felbukkant egy olyan, teljesen újszerű mobil készülék prototípus, mely szakít minden korábbi hagyománnyal. A telefon egész felülete egy egybefüggő folyadékkristályos érintőkijelző: a 4,2 colos display 700×266 pixeles felbontással rendelkezik, a külső behatásoktól pedig egy 2 milliméter vastag átlátszó műanyag lap védi.

A telefonon egyébként nem is találunk hagyományos billentyűzetet, így a virtuális gombok a kijelzőn jelennek meg. Az egyetlen nem virtuális kezelőszerv az 5 állású mini botkormány, illetve még a ki/be kapcsolásra hivatott gomb is fémből készült. Alaphelyzetben függőlegesen kell tartani a készüléket, de például videónézéshez egyetlen gombnyomással vízszintes orientációba forgatható a megjelenítés. A hangszóró közvetlenül az érintőkijelző felett helyezkedik el.

A Roman Kriheli designer által tervezett, háromnormás (900/1800/1900 MHz) készülék nem csak a GSM, hanem a 3G (2100 MHz) hálózatokban is használható. A Bluetooth 2.0 kompatibilis telefon energiaellátásáról egy miniatűr üzemanyagcella gondoskodik, mely egyedülálló módon vezetékek használata nélkül tölthető.

Egyelőre kérdéses, hogy a Nano Phone mikor jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomba, ha egyáltalán megjelenik valamikor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés