Connect with us

technokrata

Novembertől kapható a Samsung 3 GB-os okostelefonja

Kütyük

Novembertől kapható a Samsung 3 GB-os okostelefonja

A Samsung Electronics bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a sokak által várva várt, SGH-i300-as okostelefon kereskedelmi forgalmazását.

A világ harmadik legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett vállalat munkatársai elmondták, hogy a nagy tudású készülék európai forgalmazása várhatóan novemberben fog megkezdődni. Nagyjából ugyanekkor debütál majd a készülék kifejezetten a kínai piacra szánt, enyhén módosított változata, még pedig Samsung SGH-i308 néven.


Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a mihamarabbi piaci debütálás érdekében a dél-koreai székhelyű gyártó úgy döntött, hogy nem a legújabb, hanem az eggyel régebbi Microsoft szoftverrel látja el a smartphone-t. A legfrissebb információk szerint októberben érkező Samsung SGH-i300-on a márciusi CeBIT-en közöltekkel ellentétben nem a Windows Mobile 5.0, hanem a jó öreg Windows Mobile 2003 Second Edition teljesít szolgálatot.

A Samsung háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) új készülékének elődje egyébként az a modell, amelyet a gyártó 2004-ben mutatott be, és amely egy 1,5 GB tárolási képességű merevlemezt rejtett magában. Az SGH-i300 az első olyan telefon, amely a Samsung ˝Plug & Play Files-to-go˝ elnevezésű koncepciója alapján készült. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy telefonunk egy hordozható merevlemez meghajtó feladatait is ellássa. A telefon egyszerűen összekapcsolható a számítógéppel a fájlcsere érdekében.

Bár egy ilyen készülék számos területen hasznosítható, az üzleti élettől kezdve egészen az iskoláig, a Samsung az új modellel mégis leginkább a zenerajongókat célozta meg. A 121 gramm tömegű készülék körülbelül 1.000 zeneszám tárolására képes, görgető-gombja pedig megkönnyíti a keresett szám megtalálását. Az SGH-i300 továbbá támogatja a 3D-hangzást, és sztereó hangszórókkal rendelkezik.

A QVGA (240×320 pixel) kijelzős telefonba mindezen felül még egy 1,3 megapixeles kamerát is beépítettek, és a modellt külső memóriakártya fogadására is alkalmassá tették.

A Samsung SGH-i300 kezdőára várhatóan 160 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák