Connect with us

A kórházakban is lehet majd mobilozni?

Kütyük

A kórházakban is lehet majd mobilozni?

Elképzelhető, hogy a repülőgépek után hamarosan már a kórházakban is használhatjuk majd a mobiltelefonokat.

A világ legtöbb országában, így például Magyarországon is szigorúan tiltják, hogy a betegek, illetve látogatóik mobilozzanak a kórházakban, mondván, hogy a készülékek által kibocsjtott elektromágneses sugárzás megzavarhatja az orvosi berendezések működését, és ily módon akár életveszélyt is jelenthet.

Egyes vélemények szerint hamarosan egyre több egészségügyi intézményben – illetve azok bizonyos részlegeiben – feloldják majd a mobiltelefon használathoz kapcsolódó tiltó intézkedéseket, ugyanis a telefonok az elmúlt években olyan jelentős fejlődésen mentek keresztül, hogy ma már jelentősen kisebb sugárzást adnak ki magukból.

Egy amerikai kórház, a Mayo Clinic nemrégiben egy több éves kutatási projektről számolt be. Az intézményben immár hosszú ideje vizsgálják a mobiloknak az orvosi készülékekre gyakorolt hatását, és a kutatók rájöttek arra, hogy e tekintetben manapság már nem jelentenek különösebb veszélyt a telefonok. A tesztekben tizenhat különböző berendezést, így például többek közt egy lélegeztető gépet is megvizsgáltak.

Kiderült, hogy amennyiben az orvosi gépek közvetlen közelében használják a mobilokat, akkor a vizsgált gépeknek közel a fele mutatott hibás működést, azonban amikor a készülékek közötti távolság meghaladta a 80 centimétert, semmilyen zavaró hatást sem lehetett észlelni. A tesztekhez egyébként Nokia és Motorola gyártmányú telefonokat használtak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom