Connect with us

technokrata

Mobiltelefonálás és gyors Internet a repülőgépeken

Kütyük

Mobiltelefonálás és gyors Internet a repülőgépeken

A Connexion by Boeing az elmúlt héten demonstrációs repülőjáratokon mutatta be, hogy manapság már teljes biztonságban lehet mobilozni a repülőgépeken.


A vállalat a Connexion One névre keresztelt, Boeing 737-400-as repülőgépen mutatta be a vendégeinek, hogy immár a levegőben is minden további nélkül lehet mobiltelefonos hívásokat fogadni és kezdeményezni, sőt ezenkívül akár nagysebességű vezeték nélküli Internetes szolgáltatásokat is igénybe lehet venni a repülők fedélzetén.

˝A repülés közben lebonyolított mobiltelefonos hívásokkal az általunk használt rendszerek flexibilitását és biztonságát kívántuk demonstrálni˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chris Petersen, a Connexion by Boeing hang- és mobilszolgáltatásokért felelős igazgatója. ˝Vendégeink számára lehetővé tettük, hogy nemzetközi vizek felett mobilhívásokat kezdeményezzenek, és szinte az összes tesztalany a főnökét hívta fel először. Elmondhatom, hogy a hívások minőségével és megbízhatóságával mindenki maximálisan elégedett volt˝ – tette hozzá Petersen.

A Connexion by Boeing a kaliforniai székhelyű UTStarcom GSM és CDMA megoldásait használja. A vállalat előreláthatólag valamikor a jövő esztendőben indítja majd be első repülőgépes mobil szolgáltatásait.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin