Connect with us

technokrata

Világújdonság: 3D kamera és kijelző a Samsung mobiljában!

Kütyük

Világújdonság: 3D kamera és kijelző a Samsung mobiljában!

A Samsung ismét egy világújdonságnak számító mobiltelefonos fejlesztéssel rukkolt elő.


A vállalat mérnökeinek sikerült elkészíteniük a világ első olyan mobil készülékét, melynek nem csak a kamerája, hanem a kijelzője is háromdimenziós technológiákkal van felvértezve. A Samsung a napokban már be is mutatta az egyelőre ismeretlen típusjelzésű telefon első prototípusát, melynek segítségével 3D-s fényképeket lehet készíteni, majd pedig megjeleníteni a különleges LCD-n.

A cég munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a háromdimenziós kamera működése leginkább ahhoz hasonlatos, ahogy az emberi szem térlátása felépül. Ahogy nekünk is két szemünk van, úgy a Samsung féle mobilnak is két darab, egymás mellett elhelyezett kamerája van, az általuk készített képeket pedig egy speciális szoftver dolgozza fel és alakítja át 3D-s formátumúvá. Nem elhanyagolható szempont, hogy a kijelzőn szabad szemmel, tehát külön szemüveg nélkül is háromdimenzióban láthatók a megjelenített képek.

A Samsunt azt ígéri, hogy a most demonstrált technológia már 2006-ban meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák