Connect with us

technokrata

Az összes lépésünket figyelik

Kütyük

Az összes lépésünket figyelik

Finn tudósok egy olyan készüléket fejlesztettek ki, mely jelentős mértékben megnehezíti a mobiltelefonok és hordozható számítógépek ellopására szakosodott bűnözők dolgát.


A VTT Technical Research Centre munkatársai elmondták, hogy az új technológia nem tesz mást, mint folyamatosan figyeli a felhasználó mozgását, járási stílusát, és amennyiben valamilyen jelentős eltérést észlel, azonnal megakadályozza az illetéktelen felhasználást.

A levédetett és a kereskedelmi forgalomban előreláthatólag rövid időn belül megjelenő technológia miatt várhatóan csökkenni fog a mobiltelefon és notebook lopások száma. Manapság egyébként évente már több millió ilyen készüléket tulajdonítanak el világszerte.

˝A technológia lényege egy speciális mozgásérzékelő szenzor, melynek feladata a felhasználó járásának monitorozása. Az első használatba vételkor elmentésre kerülnek a szükséges mozgási adatok, és a technológia az ezt érintő változások esetében blokkolja az adott mobil eszköz működését. A készülék ezt követően csak akkor lesz újra használható, ha a felhasználó begépel egy jelszót˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az egyik fejlesztő, aki elmondta, hogy szerinte az új technológia minden tekintetben jobb mint a korábbi egyszerű jelszavas, illetve biometrikus védelmi megoldások.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák