Connect with us

Itt a Sony Ericsson legújabb okostelefonja!

Kütyük

Itt a Sony Ericsson legújabb okostelefonja!

A Sony Ericsson újabb jelét adta a Symbian operációs rendszer iránti szilárd elkötelezettségének, amikor bemutatta első, 3G-s intelligens telefonját a nemzetközi fejlesztői közösség számára.

A P990i lesz az első, kereskedelmi forgalomba kerülő okostelefon, amely alkalmazza a továbbfejlesztett Symbian operációs rendszer 9.1 verzióját és a UIQ 3 szoftverplatformot. Ez az UMTS telefon rendelkezik Wi-Fi funkcióval; 2 megapixeles felbontású, autofókuszos fényképezőgéppel, valamint új hardverbillentyűzettel a lehajtható klaviatúra alatt.


A P990i a következő készülék a Sony Ericsson okostelefonjainak (P800, P900 és P910) sorában. Ugyanaz a jól bevált koncepció és felismerhető formai jegyek jellemzik. Számos szolgáltatásuk révén a termékek mindegyike népszerű a felhasználók, a szolgáltatók és a szoftverfejlesztők körében. A szolgáltatók visszajelzése és a Sony Ericsson Application Shop (on-line alkalmazásbolt) adatain alapuló letöltési statisztika azt mutatja, hogy a fogyasztók, legyenek akár üzleti, akár egyéni ügyfelek, érdeklődnek okostelefonjuk funkcióinak teljes körű kihasználása iránt. Az alkalmazások letöltésével kapcsolatos felhasználónkénti átlagos bevétel akár a négy-ötszörösét is elérheti a hagyományos hangközpontú mobiltelefonokénak.

A Sony Ericsson azért jelentette be az okostelefont jóval a készülék kereskedelmi forgalomba kerülése előtt, hogy a fejlesztőknek legyen idejük minél több alkalmazás kifejlesztésére és tanúsítására. Ezáltal lesz biztosított, hogy amikor a P990i az üzletekbe kerül, a felhasználók számos új Symbian és UIQ szoftverplatformon futó alkalmazásból választhatnak majd.

Akárcsak elődei, a P990i is elsősorban és mindenekelőtt egy mobiltelefon. Ezenfelül az UMTS összes előnyét is biztosítja, mint például videohívás, nagy sávszélességű multimédiás letöltés, valamint teljes HTML oldalak megjelenítése internetböngészés közben. Mindez az új Opera 8 böngészővel tekinthető meg. A P990i képes az összes fő push e-mail szolgáltató üzeneteinek fogadására is, hiszen teljes körű e-mail hozzáférést nyújt, természetesen a mellékletekkel együtt, bárhol és bármikor.

A P990i többféle szövegbeviteli módszerrel rendelkezik, vagyis kielégíti az összes felhasználói igényt és preferenciát. E-mailt írni könnyebb az új billentyűzeten, amely a telefon törzsén, a lehajtható klaviatúra alatt kapott helyet. A levelek elolvasását pedig a nagyméretű, 2,8 colos QVGA érintőképernyő teszi kényelmessé. Az új szoftverplatform fejlett funkcióinak köszönhetően immár lehetséges egyszerre több feladat ellátása is (internetezés, fájlküldés és -fogadás, a telefonbeszélgetéssel egy időben).

A készülék nagy kapacitású memóriával rendelkezik, hogy képes legyen kezelni az összes multimédiás letöltést és e-mail mellékletet. Az alap csomagban mellékelt 64 MB-os Memory Stick PRO Duo mellett 80 MB memóriát építettek be a P990-be. A memória kártya gyárilag tartalmaz VPN klienst és egy víruskereső szoftvercsomag próbaverzióját is. A P990i piacra dobásakor kapható lesz az akár 4 GB tárhelyet is rendelkezésre bocsátó Memory Stick PRO Duo, tehát a memória bővítésének a lehetősége szinte korlátlan.

Az UMTS és WLAN funkciók kombinációja szintén jelentősen növeli az alkalmazások (e-mailezés, internet- és intranetböngészés és videotelefonálás) hatékonyságát és rugalmasságát. A világ összes úgynevezett hot spot-ján rendelkezésre álló WLAN kapcsolat, a nagysebességű 3G szolgáltatások kiegészítője, lehetővé teszi a vállalati hálózati szolgáltatások széles körű elérését.

Az új funkciók közé tartozik továbbá az automatikus időzónaváltás a naptárban és a kibővített szinkronizálási lehetőségekkel rendelkező, frissített PC-szinkronizálási szoftver. Az autofókusszal, digitális zoommal, Photo Light funkcióval, fényes TFT képernyővel és videofelvételi funkcióval rendelkező, 2 megapixeles kamera garantálja a kiváló minőségű képek készítésének lehetőségét.

A P990i hatékony üzleti és személyi produktivitási eszközeinek létrehozásához a fejlesztők programozhatnak C++ vagy Java programban is. Az intelligens telefon a Java Platform 3-on (JP-3) alapul. Támogat négy új Java specifikációs kérelmet (JSR), beleértve a webszolgáltatásokat (JSR-172) is, és a Sony Ericsson tizenkettedik olyan telefonja, amely támogatja a Mobile Java 3D technológiát. Ez is mutatja a vállalatnak az új technológia terén betöltött vezető szerepét. A szabványos Java alkalmazások futhatnak a lehajtható billentyűzet nyitott és zárt állapotában is.

A P990i várhatólag 2006 első negyedévében kerül a hazai piacra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő