Connect with us

Hirdetés

technokrata

1.000 eurós, fényűző Samsung mobiltelefon

Kütyük

1.000 eurós, fényűző Samsung mobiltelefon

A Bang & Olufsen és a Samsung Electronics mobil üzletágának kooperációja egy olyan különleges mobiltelefon koncepciót eredményezett, mely szakít minden eddigi hagyományos elképzeléssel.

A telefon egyszerű, tiszta vonalvezetésű és a legmagasabb minőséget képviseli, amit a neve, Serene is sugall.

A Serene mögött húzódó elképzelés az volt, hogy egy olyan mobiltelefont alkossanak, melynek elsődleges funkciója, hogy kényelmessé tegye a kommunikációt. 2004 elejétől dolgozott szoros együttműködésben a két óriásvállalat, ennek eredménye ez a különleges termék. A design és a technológia összes aspektusában nagyon átgondolt a kapcsolat a forma és a funkció között, ennek köszönhető a Serene minimalista designja és egyszerű és célszerű kezelhetősége.


A gyártók célja, hogy alternatívát nyújtsanak azon vásárlók számára, akik a legmagasabb minőséget igénylik, az egyszerűség és a minőség egyaránt fontos tényezők, ill. akik számára a kevesebb több. A Serene olyan telefonnak készült, melyet a vásárló sokáig megtart. Kortalan funkcióiban, design-ban és technológiában egyaránt nincsenek benne felesleges funkciók.

A Bang & Olufsen a koncepciófejlesztés- és formatervezésbeli képességeit egyesítve a Samsung mobiltelefon-technológiában, -tervezésben és -minőségben betöltött vezető szerepével mindkét vállalat lehetőséget látott arra, hogy egy teljesen új mobiltelefon-koncepciót hozhasson létre.

A Serene két egyforma méretű, gyönyörű, mívesen összeillesztett alumíniumpántból áll. A kijelző és a mikrofon az alsó kagylóhéjban található vízszintes állásban, a körkörös billentyűzet és a kagyló pedig a felső kagylóhéjban helyezkedik el, melynek közepén egy elegáns kerek alakú gomb szolgál az alapvető funkciók elérésére.
Ezzel összhangban a színek, a betűtípusok, a képernyőformátum és a méret kialakításakor is a célszerűséget tartották szem előtt. A viszonylag nagy, széles formátumú kijelző az olvasást és az írást teszi még könnyebbé, ezzel egyidőben a menüpontok száma korlátozható, mely által a Serene használata logikussá válik.

A Serene-hez tartozik egy háromszögű, csiszolt alumíniumból készült töltő, rajta a telefon számára kialakított nyílással. Ha rátesszük a telefont a töltőre, vagy asztali üzemmódban használjuk, az minilaptopként is működtethető, mivel a képernyő 180 fokos szögben elfordítható.

A Bang & Olufsen vásárlók számára elérhető lesz a speciális DECT eszköz, mely által a Serene telefonkönyve a Bang & Olufsen egyéb vezeték nélküli telefonjaival is szinkronizálható.

A Serene az utolsó negyedévtől lesz elérhető Európában, a Bang & Olufsen márkaboltokban és a Samsung high-end disztribúciós partnerein keresztül.

Kiskereskedelmi ára a Bang & Olufsen-nél a speciális Bang & Olufsen DECT kiegészítőkkel 1.100 euró lesz, míg a Samsung terjesztési partnereinél a DECT kiegészítő nélkül 1.000 euró.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés