Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-mailezni könnyű, weblapot létrehozni nem?

Kütyük

E-mailezni könnyű, weblapot létrehozni nem?

A magyar Internet felhasználók könnyedén küldenek e-mailt és találják meg a világhálón a számukra fontos információkat, ugyanakkor egy saját honlap elkészítése már nehézséget okoz számukra.

Az NRC Piackutató felmérése során 1000 internetező osztályozta le a világháló különböző felhasználási módjaira vonatkozó tudását. A legjobb eredmények e-mailezésből és internetes információszerzésből születtek, az előbbiből ötösre, az utóbbiból négyesre értékelték magukat az internetezők, az átlag 4,5, illetve 4,2 lett. Közepesnél jobb eredményt az ezen kívül csak a szoftverek letöltésében jegyezhettünk fel, hozzátéve, hogy e tevékenység esetében meglehetősen nagy különbség figyelhető meg a férfiak (átlag: 3,9) és a nők (átlag 3,1) ismeretei között.

Van, ami nem megy

Saját bevallásuk szerint az internetezők ma még nem tájékozottak az internetes telefonálásban, a VoIP technológia a válaszadók 44%-a számára teljesen ismeretlen terület, az átlag 2,3. A magyarországi felhasználók ezen kívül valószínűleg nem teljesítenének jól egy saját weblap építéséből álló vizsgán sem, az osztályzatok átlaga ez esetben 1,9 lett.

Bár az önértékelés nem a legobjektívebb adatgyűjtési módszer, az életkor emelkedésével csökkenő átlagosztályzatok arra engednek következtetni, hogy a fiatalabb internetezők hozzáértése némileg magasabb, mint az idősebbeké – különösen az 50 év felettiek ismeretei maradnak el az átlagtól. Egyedül az online vásárlás olyan terület, melyen nem a legfiatalabb, 18-29 éves korosztály érte le a legjobb eredményt. Itt a harmincas éveikben járó internetezők a legrutinosabbak, egyedül ők értékelték ismereteiket közepesnél valamivel jobbnak.

Hiányzik az angol

Bár a magyar nyelvű honlapok szinte minden területet feldolgoznak, nem vitás, hogy az angol nyelv ismerete lényegesen kitágítja az internetező lehetőségeit a világhálón. Annak ellenére, hogy a teljes népességhez képest az internetezők között több fiatal és magasabb iskolai végzettséggel rendelkező személy található, az angol nyelv ismeretének hiánya még ebben a körben is gondokat okoz. A válaszadók 22%-a elégtelenre osztályozta magát az angol honlapok megértéséből, további 24% pedig gyengének ítélte ebbéli képességeit. 4-es vagy 5-ös osztályzatot a válaszadók kevesebb, mint 30%-a adott saját magának, így nem csoda, hogy az internetezők átlagos eredménye messze elmarad a közepes szinttől.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés