Connect with us

technokrata

Változások a Google 2 GB-os e-mailszolgáltatásában

Kütyük

Változások a Google 2 GB-os e-mailszolgáltatásában

A még mindig béta állapotú Gmail új funkciókkal bővült.

Egy ideje már nem esett szó a Gmail szolgáltatásról, pedig a 2 GB-os tárhelyet kínáló lehetőség töretlen népszerűségnek örvend. A Google által kézben tartott Gmail különlegessége az extra tárkapacitás, illetve az, hogy ezt a cég szövegérzékeny hirdetések révén tudja ingyenesen biztosítani felhasználói számára. Az indulás óta eltelt időszakban azonban felmerült pár igény az internetezők részéről, s ezek közül néhányat a vállalat nemrég beépített szolgáltatásába.

Ilyen például az automatikus mentés lehetősége, illetve a kontaktok exportálásának funkciója (CSV formában). Ez utóbbi révén könnyedén át lehet menteni a Gmailben eltárolt ismerős adatait egy PC-s program (például az Outlook) hasonló adatbázisába. Emellett megújultak a hozzáférési és keresési lehetőségek is – például kibővült az Internet Explorerbe integrálható Google Toolbar egy gombbal, amire kattintva a felhasználó azonnal a Gmail postafiókjához juthat.

További integrációra került sor a Google Desktop névre keresztelt keresőprogram és a Gmail között is. A személyes állományaink, dokumentumaink, multimédiás file-jaink közötti gyors keresést biztosító szoftver immár a Gmail accountunk révén tárolt e-mailek között is képes keresni, ha éppen online vagyunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák