Connect with us

technokrata

Nokia: megapixeles mobilos fotók versenye

Kütyük

Nokia: megapixeles mobilos fotók versenye

A világ legjobb fotósai közül öt állt a minden idők legambíciózusabb mobil fotó versenye mögé.

A nemzetközileg elismert fotós, Juergen Teller; az Egyesül Államok legismertebb fényképésze, Philip-Lorca DiCorcia; a díjnyertes, Londonban élő fotográfus, Nick Waplington; Raghu Rai, az egyik legelismertebb indiai dokumentumfotós, és Jiancheng Dong, egy kiemelkedő természet- és dokumentumfotós támogatja a most elindított Nokia Nseries See New pályázatot.


A versenyben a reménybeli fotósoknak egy megapixeles kameratelefon segítségével ˝valami újat˝ kell lefényképezniük: például különleges szögből kell megörökíteniük valamit, vagy még sosem fotózott tárgyat kell választaniuk. A versenyzők buzdítására professzionális sztárfotósok vették a kezükbe a Nokia N90 fejlett képkezelő készüléket. A fotográfusok által megörökített több mint 60 felvétel a www.seenew.com címen, a Nokia Nseries mobil hobbifotósoknak fenntartott internetes közösségi oldalán látható.

Az öt fotós nem csupán fényképeivel ihleti meg a résztvevőket, hanem zsűriként is működik. Díjként pedig megfizethetetlen lehetőséget kínál: a nyertes asszisztensként tölthet el egy napot valamelyikükkel egy fotózáson.

˝Úttörő szerepet töltöttünk be a mobil fotózás fogalmának kialakításában, most pedig egy izgalmas fotós kihívás élére állunk˝ – mondta Pekka Rantala, a Nokia Multimedia Marketing részlegének alelnöke. ˝A See New pályázat világszerte arra ösztönzi az embereket, hogy felfedezzék a kameratelefonos fényképezés kínálta lehetőségeket, és megtalálják a bennük rejlő érzéket a fényképezéshez. A támogató professzionális fotósok kaliberét, és a pályázat egész világra kiterjedő célközönségét tekintve egyaránt egyedülálló ez a verseny˝.

Nick Waplington megjegyezte: ˝A fényképezés mint közvetítő csatorna elérte a fejlődésnek azt a pontját, hogy már mindig, mindenféle formában, és mindenhol jelen van. A hol és miként korlátait kitágító kameratelefonok nagy szerepet játszottak ebben, így nagy mozgástér nyílt meg sosem látott fotók elkészítésére˝.

A versenybe minden 18 évét betöltött személy beléphet, aki rendelkezik megapixeles kameratelefonnal. Az anyagok leadásának határideje 2005. december 16. A jelentkezés részletes feltételei a www.seenew.com oldalon olvashatók.

A Nokia N90 a Nokia nagy teljesítményű multimédiás Nokia Nseries készüléksorozatának zászlóshajója. A kiváló fotók készítéséhez fejlett kamerafunciókat tartalmazó Nokia N90 a mobiltelefonok esetében a világon első ízben Carl Zeiss optikát használ, emellett autofókusszal és hússzoros digitális zoommal ellátott, két megapixeles fényképezőgépet, beépített vakut, illetve az éles közeli képek készítésénél használható makró üzemmódot tartalmaz. A készüléken videokamera is található, amelynek felvételei már a telefonon megszerkeszthetők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák