Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív mobil a Samsungtól – forradalmian új design!

Kütyük

Exkluzív mobil a Samsungtól – forradalmian új design!

Megjelentek az első fotók és információk a Samsung és a Bang&Olufsen által közösen fejlesztett extravagáns mobiltelefonról.

Ahogy arról közel egy hónapja hírt adtunk, a két vállalat célja nem más, mint egy olyan mobil készülék piacra dobása, mely szakít a hagyományos tervezési módokkal és teljesen új felhasználói élményt biztosít a vásárlók számára.


A Serene fejlesztési kódnevű, Samsung SGH-E910 típusjelzésű készülék trapéz alakú formavilágával próbálja meg elhódítani a vásárlók szívét. A széthajtható kialakítású mobiltelefon csukott állapotban 69,7×64,7×23,9 milliméteres méretekkel rendelkezik, tömege pedig egész pontosan 115 gramm.

Érdekesség, hogy a kijelző ezúttal nem a felső, hanem az alsó szekcióba került, vagyis a billentyűzet alá. A 2,1 colos képátlójú, TFT technológiájú LCD a mai elvárásoknak megfelelően 320×240 pixelt, illetve 262.144 színárnyalatot tudhat magáénak. Az oldalt elhelyezett digitális fényképezőgép meglepő módon mindössze VGA, vagyis 0,3 megapixeles felbontással bír.

A fehér háttérvilágítású billentyűzet kör alakú formát kapott, közepén pedig egy mini joystickként funkcionáló kis tárcsa kapott helyet. A 800 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári adatok szerint maximum 2 órás beszélgetési időt, illetve 180 órás készenléti időt biztosít számunkra. Említést érdemel továbbá a 200 férőhelyes SMS memória, az 1.000 bejegyzéses telefonkönyv, az elektronikus levelezési kliens, a WAP 2.0 böngésző alkalmazás, a Bluetooth kontroller, valamint a hatvannégy szólamú polifonia.

Az exkluzív dokkolóállomással együtt szállított Samsung SGH-E910 ára 1.000 euró, vagyis mintegy 250 ezer forint körül fog alakulni. A speciális készüléket várhatóan már az idei esztendő negyedik negyedévében fogják piacra dobni és mintegy tizenhét európai országban lesz megvásárolható.

A közös fejlesztési projekthez a Bang & Olufsen biztosítja a letisztult designt és az egyszerű felhasználói interfészt, a Samsung pedig a mobiltelefonok piacán szerzett komoly tapasztalatát. Ezen túlmenően a Samsung a jövőben több mobil készülékében is fel fogja használni a Bang & Olufsen által kifejlesztett ICEpower technológiát, így biztosítva elsőosztályú hangminőséget vásárlói számára.

˝Ez a mobiltelefon nem a 3G, a videótelefonálás, vagy a zeneletöltési funkciók révén kíván népszerű lenni. Nem mindenkinek fog tetszeni, de nekünk már az is elegendő, ha a piac 2 százaléka bizalmat szavaz neki˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Torben Ballegaard Sorensen, a dán vállalat elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy a készülék elsősorban a huszonöt éven felüli, átlagon felüli keresettel rendelkező vásárlók igényeinek megfelelően lesz kialakítva.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés