Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkedveltebb zenéje – mehet a Walkman mobilra!

Kütyük

A világ legkedveltebb zenéje – mehet a Walkman mobilra!

A Queen dala lett a Sony Ericsson által a világon elsőként megrendezett, nemzetközi zenei szavazás első helyezettje.

Világszerte körülbelül 700 ezer zenerajongó szavazata alapján állította össze a cég a Walkman phones 100 nevű listát, ami az első globális zenei ranglista a világon. A szavazás egybeesett a Sony Ericsson új Walkmantelefon termékcsaládjának bevezetésével.


A ˝We are the Champions˝ című számot 1977-ben jelentette meg a Queen együttes, és azóta is világ kedvenc dalai között tartják számon. A Queen további két száma is részt vett a Walkman phones 100 versenyen. A pophercegnő, Britney Spears, és világsikere, a ˝Toxic˝ című szám lett a második, Michael Jackson ˝Billie Jean˝ című diszkóslágere kapta a harmadik helyezést.

A nemzetközi szavazáson 66 különböző ország lakói vettek részt, a weboldalt 20 különböző nyelvre fordították le, hiszen a zene országhatárokon átívelő szenvedély. A többek között Kínából, Brazíliából, Finnországból, Törökországból és a Fülöp-szigetekről érkező szavazatoknak köszönhetően a szavazás valóban tükrözi a világ zenei ízlését.

Varga Mihály, a Sony Ericsson közép-kelet európai marketing menedzsere a következőket nyilatkozta a listáról: ˝A Walkman phones 100 ranglistán első helyezést elért ˝We are the champions˝ című dal fantasztikus szám a Queentől. A világszerte játszott himnusz mind a koncerteken, mind a stadionokban gyakran felcsendül. Nemcsak hűen adja vissza a szenvedély erejét, amelyet a zene visz életünkbe, de azt is bizonyítja, hogy a klasszikus rockszámok valóban időtlenek. A Walkman Phones 100 lista fantasztikus lehetőség számunkra, hogy közelebb kerüljünk a világ több százezer zenerajongójához, akik nem titkoltan az új ˝Walkman˝ telefon sorozatunk elsődleges célcsoportja˝.

A Lycos Europe portálszolgáltató által üzemeltetett internetes oldal augusztus 12-én indult. A szavazás több mint hat héten át tartott, és szeptember 22-én zárult le. A fejenként három zeneszámot regisztráló szavazók között kisorsoltak egy újonnan megjelenő walkmantelefont, amelyre feltöltötték a Walkman Phones 100 ranglistán szereplő száz kedvenc számot. Ezen felül, a Sony Ericsson kisorsolja még új Walkmantelefon termékcsaládjának egy-egy további tagját is a regisztráltak között.

A www.walkmanphones100.com a W800 Walkmantelefon bevezetésére megszervezett nemzetközi kampány része volt. A W800 az első olyan Walkmantelefon, amelyen a telefonálás mellett kiváló minőségű zenét lehet hallgatni, illetve nagy felbontású fénykép- és videofelvételt képes készíteni.

A világ tíz legjobb dala:
1. We are the champions (Queen)
2. Toxic (Britney Spears)
3. Billie Jean (Michael Jackson)
4. Hotel California (The Eagles)
5. La Tortura (Shakira)
6. Smells like teen spirit (Nirvana)
7. Yesterday (The Beatles)
8. One (U2)
9. Imagine (John Lennon)
10. Sultans of swing (Dire Straits)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés