Connect with us

technokrata

Nokia 888: forradalmian új, flexibilis mobiltelefon

Kütyük

Nokia 888: forradalmian új, flexibilis mobiltelefon

A Nokia Europe Benelux Design Awards nyertese, a Nokia 888 koncepció mobiltelefon felvázolja számunkra, hogy milyen is lesz a jövő mobil kommunikációs eszköze.


A török Tamer Nakisci által megálmodott készülék mind design, mind pedig az alkalmazott technológiák esetében szakít a hagyományokkal.

Az elsősorban a fiatalabb korosztályok számára ajánlott Nokia 888 nem hasonlít egyetlen jelenlegi telefonhoz sem: a készülék teljesen flexibilis, ennek köszönhetően rengeteg alakot képes ölteni, és még akár a csuklónk köré tekerve, mint egy karóra mobil is funkcionálhat.

A különleges kialakítás miatt vadonatúj technológiai megoldásokat kell bevetni: az érintésérzékeny kijelző minden további nélkül hajlítható és csavarható, az akkumulátor pedig nem szilárd, hanem folyékony halmazállapotú. A Nokia 888-cal természetesen nem csak hagyományos hangkommunikációt lehet folytatni, hanem akár E-motion tartalmakat, vagyis elektronikus érzelmeket és indulatokat is közvetíthetünk a segítségével. Amennyiben discóba hívjuk partnerünket, elég egy táncoló grafikát küldeni neki, ehhez hasonlóan pedig szerelmes érzéseinket akár egy szív logóval is kifejezhetjük.

Ha pedig megunjuk a Nokia 888 használatát, egyszerűen csak össze kell tekernünk és zsebre kell vágnunk. Most már csupán az a kérdés, hogy vajon mikor találkozhatunk majd a valóságban egy a Nokia 888-hoz hasonló high-tech mobiltelefonnal?Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle