Connect with us

Beépített PREMIUM mobiltelefon az új VW Passatban

Kütyük

Beépített PREMIUM mobiltelefon az új VW Passatban

Mobilját a zsebében hagyhatja, a telefonáláshoz még a kezeire sincs szükség – minden funkció elérhető a Bluetooth technológiával.

Az új Passatban, a beépített rendszer segítségével sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a telefonálás, mint eddig. A most extra felszereltségként megrendelhető ˝PREMIUM mobiltelefon rendszer˝ a hagyományos telefonálás teljes kényelmét nyújtja. A vezetőnek semmi tennivalója sincs, a rendszer Bluetooth kapcsolaton keresztül az autós mobiltelefonjának minden funkcióját automatikusan hozzáférhetővé teszi.


A mobiltelefont a Bluetooth interfészen keresztül egyszer kell regisztráltatni az autó telefonrendszerében. Ezt követően a rendszer már a gyújtáskapcsoláskor felismeri a SIM kártyát, és a mobil telefonnal automatikusan felépíti a kapcsolatot. Ennek fő előnye, hogy vezetés közben nem kell a mobiltelefont a mobiltartóról leszedni, vagy a táskából előbányászni. A járműbe gyárilag beépített telefon felismeri a vezető mobilját és annak SIM kártyájáról ˝veszi kölcsön˝ a szükséges adatokat. Ilyenkor a mobiltelefon a GSM üzemmódból automatikusan kilép. A jövőben tehát nem lesz szükség az eddig oly sok bosszúságot okozó adapter váltásokra.

A kétnormás telefonrendszer kétféleképpen működtethető: egyrészt a kényelmes hangfelismerő funkcióval, másrészt a többfunkciós kormánykerék segítségével. A telefonszámokat a műszerfalon található felnyitható alfanumerikus billentyűzeten lehet betáplálni. Az autóhoz kifejlesztett, digitális hangelemző processzornak köszönhetően, a hangfelismerés minősége is kiváló.

Más, Bluetooth interfésszel ellátott telefonrendszert szállító gyártókkal szemben a Volkswagen minden kényelmi funkcióval, például hívásvárakoztatás, konferenciahívás, stb. felszerelt, csúcsminőségű rendszert kínál. Az autós a kombinált eszköz multifunkciós kijelzőjén szöveges üzeneteket olvashat, telefonkönyv bejegyzéseket és híváslistákat jeleníthet meg, valamint a gyorshívás és csengőhang beállítás opciókhoz is hozzáfér. A legjobb vételi minőséget pedig az autó antenna használatával lehet elérni.

Annak, aki mobiltelefonját az autóban kívánja feltölteni, a Volkswagen megrendelhető extraként kínálja – a középkonzol egy rekeszében kialakítva – az autó elektronikájához való csatlakoztatás lehetőségét. Ezen felül a tető konzolba információkérésre és műszaki hiba esetén segélyhívásra alkalmas gombot építettek be, amellyel az autós utazás alatt információt vagy műszaki mentést kérhet a Volkswagen ügyfélszolgálati call-centerétől.

A Passat limuzin és kombi változatához rendelhető új ˝PREMIUM mobiltelefon rendszer˝ elsősorban a sokat utazóknak és üzletembereknek lehet vonzó, akik utazás közben gyakran használják telefonjukat, illetve akiknél a folyamatos elérhetőség létkérdés. A vevő az új Passat generáció esetén természetesen megrendelheti a standard manuális beavatkozást nem igénylő telefonrendszert is.

Jelenleg a rendszerrel kilenc Nokia (Nokia 6230, 6230i, 6810, 6820, 6822, 7280, 6021, 8800, 9300) és öt Siemens (S65, SP65, SK65, CX75, M75) készülék kompatibilis. Miután ezen funkcióval ellátott telefontípusok száma folyamatosan növekszik, az év folyamán még több mobiltelefont lesz képes a szabvány kezelni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom