Connect with us

technokrata

Búcsúzik a Siemens, jön a BenQ Mobile

Kütyük

Búcsúzik a Siemens, jön a BenQ Mobile

A napokban megkezdte működését a BenQ Mobile, a BenQ Corporation vezeték nélküli kommunikációval foglalkozó üzletága.

Mint ismeretes, a BenQ idén júniusban jelentette be, hogy megvásárolja a Siemens Mobiltelefonok divízióját, és az új cég az eredeti terv szerinti időpontban jelenik meg a piacon. A Gartner Dataquest adatai szerint a vállalat globális piaci részesedése 5,2 százalék, amivel a világ mobiltelefon gyártóinak rangsorában a hatodik helyen áll. Az új társaság célja, hogy a mobilkészülék piac egyik meghatározó szereplője legyen.

A felvásárlás lehetővé teszi a BenQ számára, hogy a fogyasztóknak szánt elektronikai termékek piacán szerzett tapasztalatait egyesítse a Siemens mobiltelefonok és -kiegészítők gyártása terén szerzett szakértelmével. A BenQ a hálózati digitális termékek (többek között LCD televíziók, monitorok, MP3 lejátszók, digitális fényképezőgépek, projektorok és optikai tárolóegységek) gyártásában tett szert vezető szerepre, és indult gyors növekedésnek. A Siemens stílusos formatervezésével, minőségi termékeivel és a szolgáltatók igényeire szabott telefonjaival vívott ki elismerést.

A licencmegállapodás értelmében a BenQ Mobile 18 hónapig használhatja a Siemens márkanevet. Egészen 2006-ig mindkét márkanévvel találkozni fognak a fogyasztók, míg az új, közös márkanevet 2006 tavaszán vezetik be.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az SFG75 típusjelzésű készülék az első olyan Siemens mobil, mely már BenQ vonásokkal rendelkezik. A Siemens 110 gramm tömegű legfrissebb UMTS mobil újdonsága csukott helyzetben mindössze 89,9 milliméter hosszú, 45,1 milliméter széles és 23,9 milliméter vastag, viszont kár, hogy az antenna a készülékházon kívülre került.

A BenQ S80 testvérmodelljének tekinthető Siemens SFG75 egy 2 colos képátlóval rendelkező, belső TFT folyadékkristályos kijelzőt tudhat magáénak. A fő display 176×220 pixeles felbontású és több mint 262 ezer színárnyalatú. Természetesen a kiegészítő LCD sem hiányzik a kagylómobilról: az 1,2 colos képátlójú cSTN panel a mai elvárásoknak megfelelően 96×96 pixeles felbontású, és 16 bites színmélysége révén mintegy 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A kívül elhelyezett főkamera lelke nem más, mint egy 1,3 megapixeles felbontású CMOS képszenzor, mely egyrészt tízszeres digitális zoomot és vakut, másrészt pedig videófelvételi funkciót is kapott. Az elsősorban videóhívásokhoz használatos belső kamera CIF felbontású. A 32 MB belső memória miniSD memóriakártyák segítségével bővíthető. A Siemens SFG75 ezenkívül Bluetooth, MMS és Java kompatibilis.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp