Connect with us

technokrata

Vadonatúj Mio kéziszámítógépek – navigációval

Kütyük

Vadonatúj Mio kéziszámítógépek – navigációval

Az LCP Systems Kft., mint a Mio Digi Walkerek kizárólagos hazai forgalmazója nemrégiben bemutatta két új kéziszámítógépét.

A 168 RS típusú készülék a sikeres előd, a Mio 168-as továbbfejlesztett változata, a 169-es modell pedig a várakozások szerint forradalmasítani fogja az autós navigációt.


Mio 168RS
A Mio Technologies legnagyobb sikereit a PDA gyártás területén a 168-as típusú kéziszámítógépével érte el. A gyártó azonban elérkezettnek látta az időt a modell továbbfejlesztésére, felfrissítésére. Külsőleg az új készülék csak színében tér el elődjétől, a tervezők azt egy elegánsabb, grafitszürkére cserélték.

Belsejét tekintve viszont nagy változásokon esett át, mind a hardver, mind pedig a szoftver tekintetében. Operációs rendszere már a Windows Mobile 2003 Second Edition, így az álló képnézetek mellett lehetőség nyílik a képernyőn a fekvő képek megjelenítésére is. GPS antennáján is javítottak a fejlesztők, új generációs SiRFstar vevőt építettek bele, ezt jóval erősebb jelvétel és lerövidült élesedési idő jellemzi.

Elődjéhez hasonlóan jó minőségű MP3 lejátszó és diktafon is egyben, akár egy komplett mozifilm is végignézhető rajta. SD és MMC kártyával bővíthető, amelyeken adatok tárolhatók és fogadhatók. A kártyahelybe egyéb eszközök, mint például WiFi, vagy Bluetooth is csatlakoztathatók. Ár-érték arányát tekintve a piacon a legkedvezőbb, jelenleg kapható eszköz.

Mio 169
Ez a készülék várhatóan mindazok tetszését elnyeri majd, akik kéziszámítógépüket a hagyományos Office funkciókon kívül elsősorban navigációra kívánják használni. Átlagonfelüli, erőteljes 400 MHz-es processzor, SiRFstar III-as GPS vevő és fejlett, Windows Mobile 2003 SE operációs rendszer jellemzi a modellt. Külsejében is eltér az átlagos PDA-któl, grafitszürke alapszínével, fém előlapjával és füstös fekete lekerekített sarkaival a kifinomult, klasszikus stílust követi a Mio 169.

A Mio 169 és a hozzá választott navigációs szoftver segítségével kiválasztható egy tetszőleges útvonal, ahová a rendszer időben, optimálisan és biztonságosan elnavigál. A legtökéletesebb kompakt eszköz utazáshoz, munkahelyre és szórakozáshoz.


Biztonságos vezetés
A Mio 169-nek számos olyan funkciója van, amely a vezető biztonságát szolgálja. A gyorsgombok között helyet kapott egy, ami a landscape és a portrait üzemmód közti azonnali váltást teszi lehetővé, míg a készülék oldalán elhelyezett hangerő szabályzóval beállítható a megfelelő szint, anélkül, hogy a menük közt keresgélve elvonná figyelmét a vezetésről. Ezenfelül a Mio 169-es antennáját is oldalra helyezte a gyártó az optimális GPS szignál elérésének érdekében.

Ha épp navigációs rendszert használunk és közelítünk a célállomáshoz, a vezető a Mio 169 landscape üzemmódjában bővebb információkat kaphatunk a környékről a szélesvásznú nézetben. Ha meg akarunk nézni egy utat, amit éppen kereszteztünk, a portrait üzemmód egy kiterjedtebb képet biztosít. Miután a vezető megszerezte a kívánt információkat és bekapcsolja a navigációs hangot, az oldalsó szabályzóval beállíthatja a hangerőt, akár vezetés közben is.

A világ első PDA-ja azonnali váltás funkcióval landsape és portrait üzemmód között
A Mio 169 Pocket PC programjait használva a kijelző módozatok közti váltás igazán egyszerű. A landscape mód ideális Word és Excel dokumentumok kezelésére, illetve videó és képnézegetéskor. Az előlapon elhelyezett gyorsgombok segítségével pedig könnyen beléphetünk a különböző feladatokba.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák