Connect with us

technokrata

A karácsonyfa alá kerülhet a Motorola kommunikátora és pink V3-asa

Kütyük

A karácsonyfa alá kerülhet a Motorola kommunikátora és pink V3-asa

A Motorola vadonatúj kommunikátora, illetve ultra-vékony kagylómobiljának speciális kiadása a korábban tervezettnél valamivel előbb fog bemutatkozni a kereskedelmi forgalomban.

Ed Zander, az amerikai székhelyű vállalat elnök-vezérigazgatóka a napokban azt nyilatkozta, hogy a Moto Q kommunikátor, illetve a RAZR V3 pink változata nem 2006 első negyedévében, hanem várhatóan már 2005 decemberében meg fog jelenni a piacon, vagyis mindkét modell ott lehet a karácsonyfa alatt.


Moto Q
A keresztségben Moto Q nevet kapott készülék hagyományos kialakítással bír, legfontosabb ismertetőjele pedig a teljes értékű QWERTY billentyűzet. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Microsoft vadonatúj mobil szoftvere, a Windows Mobile 5.0 tölti be, mely optimalizálva van többek közt a Microsoft Exchange 2003-mal történő együttműködésre. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontással rendelkezik, 16 bites színmélységének köszönhetően pedig több mint 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített digitális fényképezőgép egy 1,3 megapixeles képszenzorra épül, így segítségével maximum 1.280×960 pixeles felbontású fotókat lehet készíteni. Ezenkívül pedig természetesen a vaku, illetve az MPEG4 videórögzítési funkció sem hiányzik a szolgáltatási körből.

A Moto Q-ban 64 MB belső memória teljesít szolgálatot, a telefon bővítőslotjába pedig miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat lehet behelyezni. A gyári csomagban egyébként egy 128 MB kapacitású kártyát találunk majd. A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) működésre képes, GPRS Class 10 (4+1/3+2 időrés) és EDGE kompatibilis smartphone 116 milliméter hosszú és 63 milliméter széles, vastagsága pedig alig 11,5 milliméter. Említést érdemel továbbá a Bluetooth támogatás, az MP3/AAC lejátszó alkalmazás, valamint a miniUSB interfész.


RAZR V3 Maria Sharapova Edition
A fiatal teniszcsillag, Maria Sharapova által ihletett telefon érdekessége nem más, mint a pink színű készülékház, melynek hátoldalán a sztár kézjegye látható. A rendhagyó színű, 98 milliméter hosszú, 55 milliméter széles, 13,9 milliméter vastag és 95 gramm tömegű újdonság érdekessége a fém borítás, mely egyrészt exkluzív megjelenést, másrészt pedig ellenállóságot biztosít a V3-nak.

A 2,2 colos képátlójú belső kijelző esetében 176×220 pixeles felbontásról, valamint 65 ezer színárnyalatról beszélhetünk. A mai elvárásoknak megfelelően a külső LCD sem monokróm, hanem 4.096 színárnyalatú. Természetesen a négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Motorola V3-ból sem hiányozhat a beépített digitális fényképezőgép, mely többek közt 0,3 megapixeles (VGA) felbontást és négyszeres digitális zoom funkciót tudhat magáénak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle