Connect with us

Vadonatúj mobiltelefonok szinte ingyen!

Kütyük

Vadonatúj mobiltelefonok szinte ingyen!

Úgy tűnik hamarosan elérkezik az igazán olcsó, tulajdonképpen már filléresnek nevezhető mobiltelefonok ideje.


A GSM Association bejelentette, hogy a Motorola a közeljövőben több mint 6 millió darab olyan mobil készüléket fog legyártani és piacra dobni, melyek kiskereskedelmi ára kevesebb mint 30 dollár, vagyis 6 ezer forint. A kezdeményezés célja nem más, mint a fejlődő országok mobil penetrációjának jelentős mértékben történő növelése.

˝Úgy gondolom, hogy jóval több mint 6 millió darab Motorola C113, illetve Motorola C113a típusjelzésű mobil fog gazdára találni az elkövetkezendő időkben˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Ben Soppitt, a GSM Associtaion fejlődő piacokkal foglalkozó részlegének igazgatója. Soppitt elmondta, hogy az utóbbi időkben világszerte rendkívüli mértékben nőtt az igény az igazán olcsó, abszolút low-end kategóriás mobiltelefonok iránt, és ezeket az igényeket a gyártóknak mindenképpen ki kell elégíteniük.

Jelen pillanatban egyébként a világ lakosságának mintegy 75-80 százaléka él olyan helyen, ahol van mobil lefedettség, de csak a népesség 25 százaléka használ mobiltelefont, melynek elsősorban az az oka, hogy a szegényebb régiókban élők egyelőre nem tudják megfizetni ezt a telekommunikációs formát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a mobil előfizetők száma nemrégiben haladta meg a 2 milliárdot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom