Connect with us

technokrata

Imára figyelmeztető mobiltelefon muszlimoknak

Kütyük

Imára figyelmeztető mobiltelefon muszlimoknak

Egy most megjelent új mobiltelefon többek közt különleges vallási szolgáltatásokkal is fel van vértezve.


A Hollandiában élő muszlimok mostantól akár olyan mobil készüléket is vásárolhatnak maguknak, mely egy speciális csengőhanggal naponta ötször jelzi, hogy elérkezett az ima ideje. Ezen túlmenően a mobilon megtalálható a Korán teljes változata, így a muszlimok immár gyakorlatilag bárhol és bármikor olvasgathatják a szent könyvet.

Ezt leszámítva az Ilkon i800 egy teljesen hétköznapi, divatos megjelenésű mobiltelefon. A külső antennás, széthajtható kialakítású újdonság csukott állapotban 85 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 23 milliméter vastag, tömege pedig mintegy 90 gramm.

A belső memória mérete 16 MB, ezenkívül pedig többek közt negyvenszólamú polifonikus csengőhangok, WAP 2.0 böngésző alkalmazás, valamint heti/havi nézetes naptár is került a telefonba. A természetesen az arab nyelvet is támogató Ilkon i800 289 euróba, vagyis mintegy 72 ezer forintba kerül, és Hollandia után hamarosan Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Dániában, Belgiumban és Bosznia-Hercegovinában is megvásárolható lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle