Connect with us

technokrata

Zseb-TV, vagy mobiltelefon? Mindkettő!

Kütyük

Zseb-TV, vagy mobiltelefon? Mindkettő!

Az NTT DoCoMo bejelentette első olyan mobiltelefonját, mely a hagyományos analóg TV adásokon kívül a földi sugárzású digitális műsorok vételére is alkalmas.


A szétnyitható kialakítású, elforgatható kijelzős P901iTV kihúzott antennával jobban hasonlít egy mini zseb-TV-re, mint egy mobil készülékre.

A nagyméretű, egész pontosan 2,5 colos képátlójú TFT kijelző QVGA (240×320 pixel) felbontással bír és több mint 262 ezer színárnyalatot tud megjeleníteni. Az STN technológiájú külső LCD nem színes, hanem csak monokróm, felbontása pedig 96×25 képpont.

A kívül elhelyezett fő digitális fényképezőgép a mai elvárásoknak megfelelően 2 megapixeles felbontással büszkélkedhet, a belső LCD felett található második kamera pedig 100 ezer pixelt tudhat magáénak. Az elkészült felvételek nem csak a belső memóriában, hanem miniSD (Secure Digital) memóriakártyán is eltárolhatók.

A 110 milliméter hosszú, 51 milliméter széles és 27 milliméter vastag újdonság egész pontosan 145 grammot nyom a mérlegen. A készülék egy feltöltéssel maximum 2,5 órás TV nézést tesz lehetővé.

Japánban egyébként várhatóan 2006 áprilisában indul majd be az első mobil digitális műsorszóró szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle