Connect with us

technokrata

Kedvezményes Internet-elérés pedagógusoknak

Kütyük

Kedvezményes Internet-elérés pedagógusoknak

Az oktatási tárca üdvözli, hogy az egyik internet-szolgáltató cég minden pedagógusnak bruttó havi 1000 forintos kedvezménnyel kínálja ADSL Start szolgáltatását.

Az Oktatási Minisztérium kiemelt kérdésként kezeli, hogy a pedagógusok az iskola falain kívül, az otthonukban is hozzáférjenek a világhálóhoz, így az Internet adta lehetőségeket kihasználva tudják a tantervet kedvükre színesíteni. A hazai legnagyobb Internet-szolgáltató fontosnak tartja a pedagógusok támogatását, hiszen ők jelentős szerepet játszhatnak az információs társadalom kialakulásában. Az Oktatási Minisztérium örömtelinek tartja ezt a kezdeményezést és reméli, hogy a piacon jelenlevő cégek hasonló kedvezményekkel lepik meg a diák- és pedagógustársadalmat. A T-Online Magyarország nyújtotta kedvezményt azok a Magyar Telekom területén – ahol az ADSL szolgáltatás kiépíthető – élő pedagógusok vehetik igénybe, akik jelenleg nem rendelkeznek T-Online-os hűségszerződéssel.

A Sulinet– Közháló program keretében minden iskola szélessávon hozzáférhet a világhálóhoz, így diákok és tanárok könnyebben jutnak hozzá a digitális tananyagok felhasználásának lehetőségéhez. A 2004 szeptembere óta elérhető Sulinet Digitális Tudásbázis indulása óta folyamatosan bővül tananyag-elemekkel, az oktatási folyamatban felhasználható kép- és feladat-adatbázisokkal. A Sulinet Digitális Tudásbázis célja, egy komplett, a műveltségi területeket minden közoktatási évfolyamon felölelő elektronikus tananyag-adatbázis és az azt kezelő dinamikusan testre szabható keretrendszer létrehozása, amely konkrét óravázlatokat, módszertani segédleteket, tananyagokat és elemi tanulási egységeket nyújt a pedagógusok és a tanulók számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák