Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kedvezményes Internet-elérés pedagógusoknak

Kütyük

Kedvezményes Internet-elérés pedagógusoknak

Az oktatási tárca üdvözli, hogy az egyik internet-szolgáltató cég minden pedagógusnak bruttó havi 1000 forintos kedvezménnyel kínálja ADSL Start szolgáltatását.

Az Oktatási Minisztérium kiemelt kérdésként kezeli, hogy a pedagógusok az iskola falain kívül, az otthonukban is hozzáférjenek a világhálóhoz, így az Internet adta lehetőségeket kihasználva tudják a tantervet kedvükre színesíteni. A hazai legnagyobb Internet-szolgáltató fontosnak tartja a pedagógusok támogatását, hiszen ők jelentős szerepet játszhatnak az információs társadalom kialakulásában. Az Oktatási Minisztérium örömtelinek tartja ezt a kezdeményezést és reméli, hogy a piacon jelenlevő cégek hasonló kedvezményekkel lepik meg a diák- és pedagógustársadalmat. A T-Online Magyarország nyújtotta kedvezményt azok a Magyar Telekom területén – ahol az ADSL szolgáltatás kiépíthető – élő pedagógusok vehetik igénybe, akik jelenleg nem rendelkeznek T-Online-os hűségszerződéssel.

A Sulinet– Közháló program keretében minden iskola szélessávon hozzáférhet a világhálóhoz, így diákok és tanárok könnyebben jutnak hozzá a digitális tananyagok felhasználásának lehetőségéhez. A 2004 szeptembere óta elérhető Sulinet Digitális Tudásbázis indulása óta folyamatosan bővül tananyag-elemekkel, az oktatási folyamatban felhasználható kép- és feladat-adatbázisokkal. A Sulinet Digitális Tudásbázis célja, egy komplett, a műveltségi területeket minden közoktatási évfolyamon felölelő elektronikus tananyag-adatbázis és az azt kezelő dinamikusan testre szabható keretrendszer létrehozása, amely konkrét óravázlatokat, módszertani segédleteket, tananyagokat és elemi tanulási egységeket nyújt a pedagógusok és a tanulók számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés