Connect with us

technokrata

7 éves a Google

Kütyük

7 éves a Google

Riválisahoz képest legalább háromszor több weboldalt néz át a szülinapos keresőmotor.

Tegnapelőtt jelentették be a Google-nél, hogy immár a hetedik születésnapot tartja az Internet legsikeresebb keresőmotorja. Egyúttal az is kiderült, hogy a keresett oldalak számát is jócskán megemelték, így még nagyobb valószínűséggel bukkanhat rá az internetező a számára szükséges információra az Internet adatdzsungelében. Habár konkrét számokat nem közöltek a cégnél, azt elárulták, hogy így bármelyik riválisukhoz képest is legalább háromszor több weblapot kutat át a Google keresőmotorja.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója igen jó évnek titulálta az ideit egy telefonos interjúban. Olyan szolgáltatások elindulását és népszerűségének felfutását említette meg az igazgató, mint a Google Talk, a Google Earth, a Google Video és a Google Desktop Search. Emellett megjegyezte, hogy továbbra is minden más vetélytársuknál több weboldalt néz át keresőjük.

Többé azonban nem tudhatjuk meg, hogy ez pontosan mennyi is – Schmidt közlése szerint azért, mert az embereknek nem szükséges tudni a pontos számokat (az utolsó számszerűsített adat 8 milliárd weblap volt). Ennek minden bizonnyal a riválisokkal való vetélkedés áll a hátterében, a Yahoo például egy hónapja jelentette be, hogy több mint 20 milliárd oldalt indexel, és ezzel nagyobb az adatbázisa, mint a Google-nek. Ennek tükrében azonban meglepő, hogy a Yahoo gratulált a vetélytárs lépéséhez, hiszen „amint korábban is hangoztattuk, a lényeg az, hogy a felhasználó megtalálja, amit keres. Minden Google-t használó internetezőt meghívunk a Yahoo keresőoldalára, hogy összemérhesse a [két szolgáltató által biztosított] eredményeket.” – olvasható a Yahoo közleményében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák