Connect with us

Hirdetés

technokrata

Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park

Kütyük

Wi-Fi felhőbe burkolózott a MOM Park

Az épület bármely pontjáról elérhető vezetékmentes kapcsolódással az Internet.

Az Aion 2000 Kft. és a GTS-Datanet együttműködésének eredményeként nagy sávszélességet biztosító hotspotok létesültek a MOM Park Bevásárlóközpontban. A szolgáltatás különlegessége, hogy nem csak egyes üzletekben vagy vendéglátóhelyeken, hanem az alagsortól a legfelső szintig az épület bármely pontjáról igénybe vehető. A vezeték nélküli szélessávú internetet mozaik PLUSZ kártyával lehet használni, amely a helyszínen az információs pultoknál, a vendéglátóhelyeken, valamint a budapesti postahivatalokban és a GTS-Datanet központi ügyfélszolgálatán vásárolható meg.

A rendszer 30 millió forintos beruházással jött létre, a kiépítése két hónapot vett igénybe. A sávszélességet, a végpontokat és az autentikációt a GTS-Datanet biztosította; a kábelezés, a hot-spotok kihelyezése, valamint a rendszer üzemeltetése az Aion 2000 Kft. feladata. A két cég tervei szerint a MOM Parkban elérhető sávszélességet az igény növekedésétől függően a közeljövőben akár a duplájára is emelhetik, és a rendszert VoIP telefonálásra is alkalmassá teszik majd. Külföldi tapasztalatok szerint a Wi-Fi hot-spotok jelentősen növelhetik egy-egy bevásárlóközpont látogatottságát.

A MOM Park mellett az Aion 2000 Kft. és a GTS-Datanet az idén még további tíz, jövőre pedig még kilenc bevásárlóközpontban tervezi hasonló hotspotok kiépítését országszerte. A beruházások összértéke több százmillió forintra rúg majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés