Connect with us

technokrata

Zenekari bocsánatkérés másolásvédelem miatt

Kütyük

Zenekari bocsánatkérés másolásvédelem miatt

A rajongók bocsánatát kérte egy együttes, miután kiadójuk másolásvédelemmel ellátott lemezen adta ki legújabb albumukat.

A Switchfoot nevű zenekar egyik tagja, Tim Foreman egy rajongói oldalon fejtette ki véleményét a történtekről, miután megjelent az új korong a boltokban. A nálunk kevéssé ismert banda legújabb lemezén ugyanis – szemben a korábbi kiadásokkal – másolásvédelmi technológia igyekszik meggátolni az engedély nélküli terjesztést. A Sony, mint az együttes kiadója, úgy döntött, ez a CD már csak így kerülhet piacra.

Foreman közlése szerint elborzadtak, amikor megtudták, hogy a kiadó tartalomvédelmet alkalmazott Nothing is sound című albumuk adathordozókra való rögzítése során. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a nagy kiadók már csak így hajlandóak megjelentetni az új korongokat. A zenésznek a szíve szakadt meg (ahogy ő maga fogalmazott), hogy ezt kellett megélnie. Elmondása szerint számos rajongó képtelen volt „életre kelteni” a lemezt PC-s meghajtóban, akik emiatt kénytelenek voltak olyan programok révén beszerezni a dalokat, mint például az Itunes.

„Hagy legyek az első, aki zenészként ÉS zenerajongóként kimondja: egyetértek azokkal, akik csalódottak.” – nyilatkozta Foreman.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle