Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zenekari bocsánatkérés másolásvédelem miatt

Kütyük

Zenekari bocsánatkérés másolásvédelem miatt

A rajongók bocsánatát kérte egy együttes, miután kiadójuk másolásvédelemmel ellátott lemezen adta ki legújabb albumukat.

A Switchfoot nevű zenekar egyik tagja, Tim Foreman egy rajongói oldalon fejtette ki véleményét a történtekről, miután megjelent az új korong a boltokban. A nálunk kevéssé ismert banda legújabb lemezén ugyanis – szemben a korábbi kiadásokkal – másolásvédelmi technológia igyekszik meggátolni az engedély nélküli terjesztést. A Sony, mint az együttes kiadója, úgy döntött, ez a CD már csak így kerülhet piacra.

Foreman közlése szerint elborzadtak, amikor megtudták, hogy a kiadó tartalomvédelmet alkalmazott Nothing is sound című albumuk adathordozókra való rögzítése során. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a nagy kiadók már csak így hajlandóak megjelentetni az új korongokat. A zenésznek a szíve szakadt meg (ahogy ő maga fogalmazott), hogy ezt kellett megélnie. Elmondása szerint számos rajongó képtelen volt „életre kelteni” a lemezt PC-s meghajtóban, akik emiatt kénytelenek voltak olyan programok révén beszerezni a dalokat, mint például az Itunes.

„Hagy legyek az első, aki zenészként ÉS zenerajongóként kimondja: egyetértek azokkal, akik csalódottak.” – nyilatkozta Foreman.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés