Connect with us

technokrata

Samsung E760: mozgásérzékelős kagylómobil újdonság

Kütyük

Samsung E760: mozgásérzékelős kagylómobil újdonság

A Samsung hivatalosan is bejelentette Európa első mozgásérzékelős mobiltelefonjának a kereskedelmi forgalmazását.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy az újdonság a ˝nyugalom és a mozgás˝ jegyében fogant: a kör alakú külső LCD állítólagosan nyugalmat áraszt, a telefon többi designeleme pedig egyértelműen a mozgásról és a sebességről szól.


A Samsung SGH-E760-ba szerelt speciális szenzor érzékeli a legkisebb mozgásokat is, segítségével pedig minden további nélkül kezelhető az MP3 lejátszó alkalmazás, vagy bármelyik játékszoftver. Konkrét példát tekintve, amikor a következő MP3 számra szeretnénk ugrani, elég jobbra megrántani a készüléket.

A szétnyitható kialakítású Samsung SGH-E760 csukott állapotban 88 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 22,8 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 87 grammot nyom. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) telefon természetesen GPRS kompatibilis, viszont a gyorsabb EDGE adatátviteli technológiát sajnos még nem támogatja.

A TFT technológiájú belső LCD nem kevesebb mint 262 ezer színárnyalatot képes a szemünk elé varázsolni, felbontása pedig 176×220 pixel. A legfejlettebb OLED megoldásokra épülő külső display 65 ezer színű és 96×96 képpontos felbontású. A beépített digitális fényképezőgép 1,3 megapixeles felbontású.

A Samsung SGH-E760 további fontosabb specifikációi közé tartozik a teljes körű SMS, EMS és MMS kompatibilitás, az elektronikus levelezési kliens, a Java támogatás, a WAP 2.0 böngésző alkalmazás, az USB interfész, a Bluetooth képesség, a sztereó hangszóró, a 80 MB belső memória, valamint a személyi számítógépekkel történő szinkronizáció lehetősége.

A készülék ajánlott kiskereskedelmi ára 480 euró, vagyis mintegy 118 ezer forint. Egyelőre nem tudni, hogy itthon mikortól lesz kapható az E760-as.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek