Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkészült Marcali kistérség 34 önkormányzatának portálrendszere

Kütyük

Elkészült Marcali kistérség 34 önkormányzatának portálrendszere

Az európai uniós támogatással megvalósuló, 370 millió forint összértékű beruházás most lezárult első szakaszában a FreeSoft lerakta az elektronikus ügyintézés bevezetéséhez szükséges infrastruktúra alapjait.

A FreeSoft Marcaliban üzembe helyezte azt az informatikai infrastruktúrát és portálrendszert, amely a kistérség 34 települése, önkormányzati, illetve körjegyzőségi irodája és lakossága számára nyújt szolgáltatásokat. Az e-Közigazgatási Megoldásának bevezetését célzó projekt első szakaszában a kistérségről és a 34 településről szóló információk közzétételére szolgáló egyedi honlapok készültek el, amelyeket a Marcaliban elhelyezett szerveren tartanak karban, az érdeklődők, pedig a gyűjtőportálon keresztül, illetve közvetlenül, a www.helysegnev.hu felépítésű címen is elérhetnek.

„Ezen a módon a néhány száz vagy ezerfős települések is saját honlaphoz jutnak, amit korábban nem feltétlenül engedhettek meg maguknak.” – mondta Ligeti Róbert, a FreeSoft projektvezetője – „Az Oracle portálmotorjára épülő rendszerben az egyedi honlapok kialakítását a FreeSoft által tervezett és fejlesztett, egységes design és keretrendszer teszi könnyebbé, amelyen belül a települések saját színvilágot alakíthatnak ki és eredeti tartalmat tölthetnek fel, akár a Marcaliban rendelkezésre álló adminisztrátor segítségével. A FreeSoft a portálrendszer üzemeltetésével kapcsolatos szolgáltatásokat is biztosítja a kistérség számára. Az önkormányzatok igény szerint e-mailben is elküldhetik az adminisztrátornak a közzétételre szánt tartalmakat, illetve hozzáférhetnek a portál számukra konfigurált szerkesztőségi rendszeréhez, és a tartalom karbantartását, frissítését önállóan is elvégezhetik saját honlapjukon.”

A FreeSoft keretrendszere két fő témakör – a település bemutatása és az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos lakossági információ – köré csoportosítja az önkormányzati honlapokon közzétételre kerülő tartalmat. A települések bemutatóját helytörténeti, turisztikai, üzleti, közérdekű és egyéb információk, leírások és fotók alkotják. A portálokon megjelennek a térségben működő vállalatok és civil szervezetek, továbbá az olyan jellegzetes funkciók is, mint a fórum, a hírlevél és a szavazás. A portálrendszer figyelemre méltó szolgáltatása, hogy az egyes honlapokon indított – például a vállalkozások közötti – keresést kiterjeszti a térség egészére. A honlapok induló tartalmának egyes részeit a FreeSoft a települések egyedi igényeivel és helyi sajátosságaival összhangban több – angol, német és roma – nyelven is elkészítette. A portálrendszerben külön menüpontban érhetők el az e-önkormányzati szolgáltatások 1. és 2. szintjét képező tájékoztatók és letölthető, kinyomtatható űrlapok. A 3. szintet képviselő, teljes körű elektronikus ügyintézést lehetővé tevő szolgáltatások hátterét biztosító háttérrendszerek kialakítására a projekt második szakaszában kerül sor.

Az elektronikus ügyintézés feltételeit Marcali és a kistérség önkormányzatai a FreeSoft Közigazgatási Iratkezelő Rendszerének bevezetésével teremtik meg. A KIR platform független, skálázható, rugalmasan testre szabható megoldást kínál a legkülönfélébb iratkezelési feladatokra az iratok teljes életciklusán keresztül, az évi néhány száz irattal dolgozó kis önkormányzattól a több ezer fős, sok telephelyes, évi több százezer iratot és dokumentumot feldolgozó nagyobb önkormányzatokig.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés