Connect with us

technokrata

Börtönbe került a mobiltelefon hacker

Kütyük

Börtönbe került a mobiltelefon hacker

A Massachusetts-i bíróság elítélte azt a fiatalkorú hackert, aki idén év elején feltörte Paris Hilton mobiltelefonját, és ellopta számos híres személyiség telefonszámát, illetve elektronikus levelezési címét, valamint néhány, a hölgyeményről készült igen csak pikáns fényképet, majd pedig feltöltötte azokat a világhálóra.


A Hilton szállodalánc örökösnőjének egyszer már volt egy hasonló esete, amikor is nyilvánosságra került egy különböző hírességekkel folytatott szexuális kapcsolatairól készített videófelvétel.

Hilton kisasszony Sidekick II típusjelzésű okostelefonjáról kimásolták többek közt a híres rap énekes, Eminem, valamint Christina Aguilera telefonszámát, akik az első néhány zavaró hívást követően azonnal megváltoztatták telefonszámaikat. Említést érdemel, hogy Paris Hilton korábban szerepelt a T-Mobile-nak a Sidekick II smartphone-t népszerűsítő kampányában.

A tizenéves elektronikus bűnöző tizenegy hónapos börtönbüntetést kapott, ezenkívül pedig ugyancsak tizenegy hónapig eltiltották a világhálón történő szörfözéstől, valamint két éven keresztül nem használhat számítógépet, illetve mobiltelefont. A fiatal kora miatt meg nem nevezett tettesnek egyébként nem csak a Paris Hilton-féle mobiltelefon feltörési ügyet írták a számlájára, hanem többek közt két bombariadót, illetve egy telekommunikációs cég számítógépes rendszerébe történő illetéktelen behatolást. A bíróság szerint az ifjú titán nem kevesebb mint 1 millió dolláros kárt okozott az elmúlt hónapokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle