Connect with us

Hirdetés

technokrata

4. Információtechnológiai és telekommunikációs vásár

Kütyük

4. Információtechnológiai és telekommunikációs vásár

Az INFOmarket-INFOtrend kilenc napja alatt 100 számítógépen és konzolon zajlik a III. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokság, a World Cyber Games és a FIFA 2005 Országos Bajnokság.

Szárnyalás – avagy hogyan repülhet az INFOmarket-INFOtrend-en?
Idén először virtuális és valódi vadászpilóták állhatnak starthoz a versenyzők a III. Magyar Repülő Szimulátor Bajnokság országos előselejtezőjén szeptember 17-18., a döntőn 24-25. között. A vadászpilóták légiharca két egyéni kategóriában számítógépes repülőgép szimulátorokon zajlik. A versenyzők nevezhettek MiG-29-es kategóriában (lökhajtásos vadászgép, LockOn játék szimulátor program) vagy Messerschmitt-109-es kategóriában (propelleres II. világháborús vadászgép, IL2:FB játék szimulátor program). A küzdelemben a kecskeméti MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis MiG-29-es vadászpilótái is részt vesznek, így láthatja a közönség, hogyan küzdenek meg egymással aktívak és fiatal virtuális követőik. A verseny győzteseiből kerül ki a csapat a C+D Közép-európai felszerelés és repülési szakkiállításon (nov. 23-26.) megrendezésre kerülő Európa bajnokságra. Az első helyezett pilóták egy évig tiszteletbeli tagjai lesznek a kecskeméti repülőbázis Dongó és Puma századainak. www.jetfly.hu

World Cyber Games
A szeptember 17-i hétvégén mindenki szurkolhat a World Cyber Games – Counter-strike –source csapatjáték offline selejtezők hazai versenyzőinek. Az INFOmarket-INFOtrend-en 24 csapat versenyzik a szingapuri döntőbe jutásért.

FIFA 2005 Országos Bajnokság
A focirajongók az INFOmarket-INFOtrend-en próbálhatják ki a legnépszerűbb fociprogramot. Itt kerül sor a FIFA 2005 Országos Bajnokság szoros mérkőzéseire egyszerre 40 számítógépen, a 24-25-i hétvégén. A versenyzők kemény csatákra, hősies küzdelmekre, taktikus stratégiákra számíthatnak. Nevezni előzetesen a www.fifahungary.com honlapon, vagy a helyszínen lehet.

Mod-tech Hall – bemutató és verseny világklasszisokkal
A negyedik Magyar Tuning és Modding Kiállítás és Verseny először kerül megrendezésre az INFOmarket-INFOtrend-en. A kiállításon megtekinthetőek lesznek a legújabb processzorhűtők, videokártyák, alaplapok, tárolók és a legújabb számítógépházak. A közönség több hazai gyártású hűtési megoldással is megismerkedhet, többek között az itthon tervezett és épített lég-, valamint folyadékhűtésekkel.

A hazánkban egyedülálló modding bajnokságon, azaz a számítógépház építők, szépítők versenyén a cél a megszokottól minél inkább eltérő számítógép, számítógépház alkotása. Az idei versenyen több mint harminc alkotást csodálhatunk meg, melyek az eddigi tapasztalatok alapján világszínvonalon is megállják helyüket. Nyugatra a modding igazi művészetnek számít már, a leghíresebb alkotók a legnagyobb cégeknek készítik remekműveiket. A HardwareOC.hu és a radikalmod weboldalak közös rendezésében.

Kreativitás a középpontban
Az Innovációs Szövetség standján középpontban állnak a kreatív találmányok: a 21 éven aluli tudósok olimpiáján Arizonában hat aranyérmet nyert Rátai Dániel mutatja be világhírű találmányát, amely megkönnyíti a játékok, animációk és modellek háromdimenziós megjelenítését.

Hordozható játékok a vásáron
Az INFOmarket-INFOtrend-re az idei év újdonságát hozza el a Sony: a PlayStation Portable-t, a hordozható játékok új generációját. A berendezés multimédiás funkciói a játék mellett a zene, a film és a fotózás szerelmesei számára is hordoz új lehetőségeket. Felejthetetlen élményt nyújt továbbá a PlayStation2 a legsikeresebb játékokkal, a legfrissebb megjelenésekkel.

Újdonságok a kínálatban
Az 50 kiállító kínálatában szerepelnek a hagyományos hardvertermékek, a legújabb MP3 lejátszók, vetítéstechnikai berendezések. A felhasználók megismerhetik a legmodernebb vírusirtó programokat, ügyviteli- és nyelvoktató szoftvereket. Az irodai szoftverek közül több Linuxos környezetben is működik.

Virtuális tudástár
Az oktatás az informatikában fontos szerepet kap az INFOmarket-INFOtrend-en. Bemutatásra kerül a XXI. századi internetes enciklopédiaként működő tudástár, amelyet hazánkban már sok száz iskolában alkalmaznak, megtalálható a www.kislexikon.hu weboldalon. E mellett a látogatók megismerhetik a legkorszerűbb multimédiás információs rendszert, amely többek között a távoktatásban használható programokat tartalmaz. A rendszerről magánszemélyek, hazai oktatási intézmények letölthetnek programokat a www.lapoda.hu oldalon keresztül. A látogatók azt is megtudják, hogyan lehet interneten keresztül 10 hazai múzeum gyűjteményében keresni egy múzeumi nyilvántartó rendszerben.

Internet kávézó
A látogatóknak ingyenes internet hozzáférést biztosítunk a hagyományosan sikeres Internet Kávézóban.

„8 óra vásár, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás”
Az INFOmarket-INFOtrend napi 8 óra kikapcsolódást jelent minden korosztály számára reggel 10-től, este 6-ig szeptember 17-25. között. A látogatókat a játék- és az informatika világába varázsolja, a párhuzamosan zajló BNV pedig még több szórakoztató programot kínál a nagyközönség számára a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés