Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Motorola ROKR maximum 100 darab iTunes zenét játszik le

Kütyük

A Motorola ROKR maximum 100 darab iTunes zenét játszik le

A Motorola első iTunes kompatibilis zenetelefonjának múlt héten történt bejelentése kapcsán sokan talán elsiklottunk az egyik érdekes specifikáció felett.


Ez pedig nem más, mint, hogy a Motorola ROKR típusjelzésű készülékre az iTunes zeneboltból maximum 100 darab felvételt lehet rátölteni, még akkor is, ha a készülékbe helyezett memóriakártyán 512 MB üres hely van. Steve Jobs, az Apple első embere már a hivatalos bejelentéskor említést tett erről a korlátozásról, mely egyébként a készülékben alkalmazott digitális jogkezelési technológia szerves része. A ROKR zenemobil akkor sem hajlandó 100-on felüli zeneszámot megszólaltatni, ha a felhasználó kicseréli a belehelyezett memóriakártyát, ugyanis az iTunes ekkor is éberen ˝őrködik˝.

Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben valaki az iTunes mellőzésével használja a készüléket, a 100-as határ azonnal semmibe vész, és akár az 512 MB-os kártyák is teljesen megtölthetők zenei felvételekkel. Az iTunes zenebolt jelenleg egyébként Magyarországon még nem elérhető és e tekintetben várhatóan az elkövetkezendő egy évben sem lesz változás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Motorola ROKR típusú készüléke színes kijelzővel rendelkezik, amelyen megtekinthető a zeneszámok listája, továbbá beépített kettős sztereó hangszóróval és sztereó fejhallgatóval, amely a mikrofonnal ellátott mobil fejhallgató funkcióját is betölti. A zenerajongó egy USB csatlakozón keresztül töltheti le iTunes tárából – véletlenszerű automatikus vagy manuálisan letöltéssel – mobil készülékére kedvenc zeneszámainak listáját, az audiobook-ot, illetve a Podcast-ot. A Motorola ROKR automatikusan szünetelteti a zene lejátszását, ha hívás fut be, és felkínálja a zenehallgatás lehetőségét az üzenetek ellenőrzése vagy fotózás közben.

A Motorola ROKR 2005 utolsó negyedévében Magyarországon is elérhető lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés