Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Motorola ROKR maximum 100 darab iTunes zenét játszik le

Kütyük

A Motorola ROKR maximum 100 darab iTunes zenét játszik le

A Motorola első iTunes kompatibilis zenetelefonjának múlt héten történt bejelentése kapcsán sokan talán elsiklottunk az egyik érdekes specifikáció felett.


Ez pedig nem más, mint, hogy a Motorola ROKR típusjelzésű készülékre az iTunes zeneboltból maximum 100 darab felvételt lehet rátölteni, még akkor is, ha a készülékbe helyezett memóriakártyán 512 MB üres hely van. Steve Jobs, az Apple első embere már a hivatalos bejelentéskor említést tett erről a korlátozásról, mely egyébként a készülékben alkalmazott digitális jogkezelési technológia szerves része. A ROKR zenemobil akkor sem hajlandó 100-on felüli zeneszámot megszólaltatni, ha a felhasználó kicseréli a belehelyezett memóriakártyát, ugyanis az iTunes ekkor is éberen ˝őrködik˝.

Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben valaki az iTunes mellőzésével használja a készüléket, a 100-as határ azonnal semmibe vész, és akár az 512 MB-os kártyák is teljesen megtölthetők zenei felvételekkel. Az iTunes zenebolt jelenleg egyébként Magyarországon még nem elérhető és e tekintetben várhatóan az elkövetkezendő egy évben sem lesz változás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Motorola ROKR típusú készüléke színes kijelzővel rendelkezik, amelyen megtekinthető a zeneszámok listája, továbbá beépített kettős sztereó hangszóróval és sztereó fejhallgatóval, amely a mikrofonnal ellátott mobil fejhallgató funkcióját is betölti. A zenerajongó egy USB csatlakozón keresztül töltheti le iTunes tárából – véletlenszerű automatikus vagy manuálisan letöltéssel – mobil készülékére kedvenc zeneszámainak listáját, az audiobook-ot, illetve a Podcast-ot. A Motorola ROKR automatikusan szünetelteti a zene lejátszását, ha hívás fut be, és felkínálja a zenehallgatás lehetőségét az üzenetek ellenőrzése vagy fotózás közben.

A Motorola ROKR 2005 utolsó negyedévében Magyarországon is elérhető lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés