Connect with us

20 DVD film egyetlen mobiltelefonon!?

Kütyük

20 DVD film egyetlen mobiltelefonon!?

Egy most bejelentett új fejlesztés forradalmasíthatja a mobiltelefonokban használatos memóriachipeket.


Az Egyesült Királyságbeli Durham Egyetem és Sheffield Egyetem kutatói egy olyan, újgenerációs memóriachip kifejlesztésén fáradoznak, melynek segítségével a parányi mobiltelefonok nemsokára már akkora tárolókapacitással büszkélkedhetnek, mellyel ma még csak az asztali számítógépek bírnak. A kutatók elmondták, hogy az új technológia az emberi agy működését próbálja meg lemásolni, és így ér el minden korábbinál nagyobb adattároló kapacitást.

A mobil készülékek manapság egyre több és több memóriát igényelnek, hiszen például ma már olyan telefonok is jelen vannak a piacon, melyek segítségével VGA felbontású videófelvételek készíthetők. A nagy helyfoglalású multimédiás tartalmaknak a gyártók cserélhető memóriakártyák révén próbálnak elegendő helyet biztosítani, és nemrégiben megjelentek az első olyan készülékek, melyekben már miniatűr merevlemez teljesít szolgálatot. Ez utóbbi nem feltétlenül viszi helyes irányba a fejlesztéseket, ugyanis ezek az adattárolók egyrészt nagyon drágák, másrészt pedig érzékenyek a különböző külső behatásokra (ütés, mágneses tér).

Az említett brit egyetemek fejlesztői szerint a memóriakártyák olcsóságát a mini winchesterek nagy kapacitásával kombináló újgenerációs memóriachipek jelenthetnek megoldást a problémára. Ezeket alkalmazva a jövő mobiltelefonjai akár 100 GB adatot is el tudnak majd tárolni, ami körülbelül 20 DVD filmnek megfelelő mennyiségű tárhely.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom