Connect with us

technokrata

Filmstúdiók és zenekiadók az Internet2-n

Kütyük

Filmstúdiók és zenekiadók az Internet2-n

Az MPAA és az RIAA csatlakozik az Internet2 hálózati koalícióhoz, jelentették be a következő generációs Világháló projektjének vezetői.

Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének döntése hónapokkal azután született meg, hogy az Internet2-t is az általa képviselt kiadók bevételei megcsapolására használt eszköznek titulálta – amint arról mi is beszámoltunk, az RIAA több diákot is beperelt, akik a következő generációs Interneten illegális file-cserére adták a fejüket. A jogsértő cselekedetnek az új környezetben való megjelenéséhez az vezetett, hogy a revitalizált hálózaton elérhető adatátviteli sebességek jóval nagyobbak, mint a „hagyományos” Interneten. Az önfeledt dalletöltés miatt aztán 33, az USA felsőoktatásában részt vevő hallgató kapott kézhez idézést.

Maga az Internet2 egy olyan nagysebességű hálózat, amelyet az Egyesült Államokban található kutatószervezetek, egyetemek, kormányzati hivatalok és a nagyvállalati szféra jeles képviselőinek összefogásával fejlesztenek, immár évek óta. A drasztikusan megugró adatátviteli sebességek azonban még inkább felkeltették a jogvédők félelmét, hogy a komplett DVD-k letöltését pár percnyi időtartamra ígérő hálózat a jogsértő file-csere újabb melegágya lesz, ezért jónak látták még időben „beszállni” a projektbe.

Douglas Van Houweling, az Internet2 kezdeményezés vezetője egy közleményben az alábbiakat nyilatkozta: „Az Internet2 az MPAA és az RIAA számára egyedülálló hozzáférést ad a kutatói és oktatási közösséghez, együttműködésükkel biztonságos tartalomterjesztő technológiákat hozhatnak létre.” Az Internet2 így immár a két szervezet tesztkörnyezetévé is vált, ahol a biztonságos terjesztés lehetőségeit vizsgálhatják a következő generációs hálózatokon keresztül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle