Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet atyja a Google-nek dolgozik

Kütyük

Az Internet atyja a Google-nek dolgozik

Még a múlt héten jelentette be az USA-beli online vállalatóriás, hogy immár soraikban tudják a Világháló egyik létrehozóját, Vint Cerfet.

Cerf azzal írta be magát a digitális korszak történelmébe, hogy társtervezőként létrehozta a TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) szabványt még a múlt század végén. Az 1973-as fejlesztést még a hadsereg igényeinek kielégítésére alkotta meg a kutató, miközben a Stanfordi Egyetemen dolgozott segédprofesszorként; illetve a DARPA tudósaként is számon tartották abban az időben.

A Google a múlt héten jelentette be, hogy Cerf immáron a vállalatot erősíti, és a cég jövőbeli internetes alkalmazásainak hálózati alapítványát építi. Egész pontosan a következő generációs alkalmazások architektúráinak kifejlesztése, rendszereik és standardjaik létrehozása lesz a már életében legendává vált idős amerikai férfi feladata a cégnél.

Az USA-beli vállalat egyébiránt igen büszke arra, hogy meg tudta „szerezni” Cerfet. A kutató ugyanis emellett sem tétlenkedik: például a NASA sugárhajtással foglalkozó laboratóriumával is együttműködik a „bolygóközi Internet” létrehozásában. A férfi az Egyesült Államok űrhivatalának mélyűrben használható kommunikációs protokollján dolgozik, melynek segítségével a jövőben lehetővé válhat az egységes interplanetáris digitális kommunikáció.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés