Connect with us

technokrata

Zsebbe való ultra-mini mobil projektor

Kütyük

Zsebbe való ultra-mini mobil projektor

A Toshiba a nemrégiben Berlinben megrendezett IFA szakkiállításon rántotta le a leplet legújabb fejlesztésű projektoráról.


A Toshiba újdonságának érdekessége, hogy kifejezetten harmadik generációs (3G) mobiltelefonokkal történő együttműködésre lett kitalálva, ennek megfelelően rendkívül kicsi és könnyű, vagyis teljesen mobilis.

A mindössze 565 gramm tömegű készülékben egy 0,55 colos DMD (Digital Mirror Device) chip dolgozik, mely egyrészt SVGA (800×600 pixel) felbontást, másrészt pedig 1.500:1 kontrasztarányt biztosít. Az USB interfészes ultra-mini projektor 250 gramm tömegű akkumulátora a gyári specifikációk szerint mintegy 2 órás működési időt tesz lehetővé, a teljesen lemerült akksit pedig körülbelül 3 óra lehet maximumra tölteni.

Mivel a Toshiba új fejlesztésében nem hagyományos lámpa, hanem LED-ek kaptak helyet, jelentősen csökkent a fogyasztás és a hőtermelés, ráadásul így még a hűtőventillátorokat is kispórolhatták a tervezőmérnökök.

Amennyiben minden jól megy, a mobiltelefonos projektor már az idei esztendő végén megvásárolható lesz, még pedig 999 eurós, vagyis mintegy 245 ezer forintos áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák