Connect with us

technokrata

Google Maps – Katrina előtt és Katrina után

Kütyük

Google Maps – Katrina előtt és Katrina után

Már megtekinthetők azok a műholdfelvételek, amelyeken látszik, hogyan nézett ki New Orleans a pusztítás előtt, és hogyan néz ki most, a hurrikán után.

A Google térképböngésző szolgáltatása kétféle formában érhető el: egyrészt a Google Earth révén, amelyet egy különálló program letöltésével használhatunk ki, másrészt a Google Maps nevű webhely révén, amely használatához egy böngésző szükséges. Ez utóbbin már egyszer tanúja lehettek a figyelmes internetezők egy kis bővítésnek: a Google ugyanis pár héttel korábban elérhetővé tette a Hold felszínének azon részéréről készített képeket, ahol annak idején az amerikai asztronauták landoltak. Maximális nagyításnál még az is kiderült, miből is van valójában a Hold (persze senki se számítson tudományos magyarázatra).

Most ismét bővítette a kínálatot az amerikai vállalat, és elérhetővé tette az USA déli partvidékéről származó, frissen készített műholdfelvételeket. Ezeken jól látható, hogy milyen pusztítást végzett a Katrina nevű hurrikán – a korábbi képekhez képest észrevehető, hogy a szélvihar szinte letarolta a várost. A képeken látszanak olyan negyedek, ahol a természeti katasztrófát megelőzően házsorok álltak, ám most nem látszik más ott, csak a föld.

A felvételek a Map, Satellite, Hybrid nézetek mellett kiegészültek egy Katrina lehetőséggel is, a szolgáltatás oldalán ezt választva tekinthetők meg a pusztítás nyomai. Igaz, a cikk írásának időpontjában éppen pont ezen felvételek nem voltak elérhetők, ezért álljon itt két, archív kép.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle