Connect with us

Hirdetés

technokrata

4G mobil fejlesztések Magyarországon

Kütyük

4G mobil fejlesztések Magyarországon

Ma kezdte meg működését az a Mobil Innovációs Központ, amely nemzetközi jelentőségű szerepet hivatott vállalni a jövő vezeték nélküli távközlési megoldásainak kutatásában és fejlesztésében.

Az állami támogatással, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázatán keresztül, tizenhét tagú konzorcium által létrehozott központ egyik alapító tagjai között található a Pannon GSM, valamint a T-Mobile.

Miközben a felhasználói piac még csak most ismerkedik a mobil telekommunikációs rendszerek harmadik generációjában (3G) rejlő potenciállal, a világ távközlési szakembereit már az ezen is túlmutató megoldások és lehetőségek foglalkoztatják. A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázatot írt ki egy olyan magyarországi mobil innovációs és fejlesztési központ létrehozására, amelynek feladata a lehetséges 3,5G és 4G technológiák feltérképezése, a fejlesztések irányvonalainak kijelölése.

E pályázatra válaszolva hozta létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésével létrejött, tizenhét tagú konzorcium a Mobil Innovációs Központot, amely ma kezdte meg tevékenységét. A Központ hosszú távú működését kétmilliárd forintos állami támogatás, valamint az alapító konzorcium tagjai, tizenhét hazai oktatási, kutatási, távközlési és számítástechnikai intézmény által elérhetővé tett források biztosítják.

A Mobil Innovációs Központtal szemben megfogalmazott alapvető elvárások – új technológiai irányok kutatása és fejlesztése, az ezekhez tartozó rendszerek és alkalmazások tesztelése, mindezek gyakorlatba történő átültetésének előkészítése, valamint a tudományos és a piaci szférák közötti ismeretáramlás fenntartása, anyagi támogatás biztosítása – komplex szakértelmet, hosszú távú elkötelezettséget és a piac pontos ismeretét feltételezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés