Connect with us

technokrata

Online játékosok a tornádó károsultjainak megsegítéséért

Kütyük

Online játékosok a tornádó károsultjainak megsegítéséért

A Sony Online Entertainment (SOE) reményei szerint rá tudja venni az Everquest II nevű igen sikeres internetes szerepjáték felhasználóinak nagy részét, hogy segítsenek a New Orleans-i bajtársaikon.

A BBC arról számolt be a minap, hogy a SOE egy új parancssort aktivált a játékon belül, aminek segítségével közvetlenül lehet felajánlásokat tenni a Vörös Keresztnek, a katasztrófa sújtotta területen élők segélyezésével foglalkozó legnagyobb szervezetnek. A Sony internetes szórakoztatással foglalkozó részlegének reményei szerint a játékosok egy része hajlandó lesz támogatni bajba jutott társaikat. A SOE egyébként durván 13 ezer accountot tett parkolópályára – ezek tulajdonosai mind a dél-USA-beli területeken élnek, ám jelenleg a helyi infrastruktúra összeomlása miatt képtelenek elérni az Internetet (és így a játékot is). Ez az állapot addig marad fent, amíg az érintett játékosok be nem jelentkeznek, a vállalat akkor újra aktiválja accountjaikat.

Mint ismeretes, a múlt héten elképesztő pusztítást végzett Mississippi államban, különösen New Orleans-ban és Biloxiban a Katrina nevű tornádó, amely gyakorlatilag letarolta a blues szülővárosát. Habár a helyi polgármesterek a meteorológiai szolgálatok megfigyelésére és a vihar várható útjának előrejelzésére alapozva az igazi tombolás előtt felhívták a helyiek figyelmét a szárazföld belsejébe való menekülésre (aminek több mint egy millióan eleget is tettek), sokan mégis úgy döntöttek, hogy maradnak és megvédik értékeiket. A természeti pusztítás a tornádó elvonultával láthatóan óriási mértéket öltött, ennél is nagyobb problémát jelentett azonban, hogy az élelem és víz nélkül maradt helyiek és szervezett rablóbandák fosztogatásba kezdtek. Több tucat gyilkosság tizedelte a túlélőket, az Egyesült Államok hadseregét és a nemzeti gárdát is be kellett vetni az erőszakos cselekmények megfékezése érdekében. Több tízezer katona igyekezett újra helyreállítani azt a rendet, amit a New Orleans-i rendőrség már képtelen volt fenntartani.

Visszatérve a SOE akciójára: a céget képviselő Chris Kramer a következőképp nyilatkozott a BBC-nek: „Úgy tekintünk előfizetőinkre, mint egy nagy családra. Bámulatos, hogy az emberek nagy csoportjai mi mindenre képesek, márpedig mi játékosok százezreivel rendelkezünk, szerte a Földön. Most nemcsak arra nyílik lehetőségünk, hogy segítséget nyújtsunk, de arra is, hogy a közösség más, [a katasztrófa által] nem érintett tagjait is összefogásra buzdítsuk. Ezért hoztuk létre az új parancssort.”

A fent említett lehetőség és a /donate parancs begépelésével minden rajongó rögtön az Amerikai Vörös Kereszt Hurrikán 2005 segélyoldalra jut, ahol megteheti felajánlásait a nálánál szerencsétlenebbül jártak számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle