Connect with us

technokrata

T-Mobile: 3,5G, Wi-Fi, mobil TV újdonság dömping

Kütyük

T-Mobile: 3,5G, Wi-Fi, mobil TV újdonság dömping

Többek közt a T-Mobile is nagy erőkkel képviselteti magát a ma kezdődött IFA 2005 szakkiállításon, ahol is megismerkedhettünk a vállalat közeljövőbeli terveivel.

A T-Mobile német részlegének munkatársai elmondták, hogy Németországban már javában folynak a legújabb mobil technológiák tesztjei: négy nagyvárosban, Berlinben, Bonnban, Düsseldorfban és Stuttgartban nemrégiben megkezdődött a 3,5G-nek is nevezett HSDPA beüzemelése.

Amennyiben minden jól megy, a T-Mobile ügyfelei már a jövő év tavaszán használatba vehetik a 3,5G-t, mely már a fejlesztés első lépcsőjében is mintegy 1,8 Mbit/s-os letöltési sebességet biztosít majd számukra. Összehasonlításképp, a jelenleg használatos 3G még ˝csak˝ 384 Kbit/s-os sávszélességgel rendelkezik, a 3,5G sebességét pedig a későbbiekben akár 7,2, illetve 14,4 Mbit/s-ra is fel lehet majd tornázni. Az említett német városokon kívül hamarosan Hamburgban, Hannoverben és Nürnbergben is megveti majd a lábát a 3,5G technológia.

A magenta színekben pompázó operátor várhatóan már idén ősszel megkezdi az első 3,5G adatkártyák kereskedelmi forgalmazását, melyek természetesen a jelenlegi 3G hálózatokban is minden további nélkül használhatók, csak legfeljebb nem maximális sebességgel.

A T-Mobile egyébként jelentős 3G fejlesztésekre készül Németországban, ahol is 2008-ig meg szeretné duplázni az UMTS bázisállomások számát. Ide kapcsolódó hír, hogy a T-Mobile a WLAN lefedettségét is nagymértékben szeretné növelni, ezenkívül pedig legkésőbb a 2006-os német futball világbajnokságig be fogja indítani DVB-H és DMB szabványú mobiltelefonos televíziós szolgáltatásait.

Mint ismeretes, a hazai T-Mobile a Budapest háromnegyedét lefedő harmadik generációs hálózatán augusztus 26-án az országban elsőként indította el kereskedelmi 3G szolgáltatását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák