Connect with us

technokrata

Fibernet: tovább folyik az ingyenes, internetes telefonálás

Kütyük

Fibernet: tovább folyik az ingyenes, internetes telefonálás

A Fibernet Kommunikációs Rt. a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította telefonszolgáltatásának tesztelését, melynek keretében ezentúl a helyi és a Fibernet hálózatán belül indított hívásokon túl, valamennyi helyközi, belföldi vezetékes és mobil irányba is kezdeményezhetnek hívásokat a tesztelők.

A társaság augusztus elején kezdte meg a VoIP technológián alapuló telefonszolgáltatásának tesztelését a kecskeméti kábelhálózatán. A Bács-Kiskun megyei megyeszékhelyen mintegy kétszáz Fibernet Internet előfizető ingyenesen próbálhatja ki Magyarország harmadik legnagyobb kábeltelevíziós társaságának legújabb szolgáltatását. A tesztfelhasználókat a Fibernet nemrégiben egy kérdőív segítségével toborozta, a jelentkezést nagy érdeklődés kísérte. A szolgáltatás eddigi próbaüzeme alatt a hívások hangminősége kiválónak bizonyult, a felhasználók elégedettek a Fibernet telefonszolgáltatásával.

A hangszolgáltatás a szélessávú kábelmodemes Internet szolgáltatáshoz hasonlóan a visszirányúsított, internetezésre alkalmas infokommunikációs hálózaton keresztül jut el az előfizetőkhöz. A FiberNet az új szolgáltatást a hagyományos telefonszolgáltatásnál kedvezőbb, kapcsolási díj nélküli tarifákkal kívánja elindítani. A társaság elképzelései szerint számos kényelmi szolgáltatást (mint például hangposta vagy hívástartás) is biztosítanak majd a leendő előfizetőknek.

A vállalat a telefonszolgáltatás kereskedelmi bevezetését jövő tavasszal tervezi, ezzel a magyar távközlési piac egyik meghatározó szereplőjeként a FiberNet Kommunikációs Rt. is a kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást nyújtó úgynevezett triple-play szolgáltatók sorába lép.

A FiberNet Rt. jelenleg mintegy száz településen nyújt minőségi kábeltelevízió szolgáltatást, ezenkívül szélessávú internet elérést is biztosít ügyfeleinek. A társaság idei fejlesztéseinek köszönhetően az év végére összesen már több mint 50 településen lesz jelen Internet szolgáltatásával. A telefonszolgáltatást az összes olyan településen meg kívánja kezdeni a vállalat, ahol internet-szolgáltatással is jelen van. A FiberNet 2005-ben mintegy 3,5 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésekre. A tavalyi tulajdonosváltása óta a vállalat kábeltelevízió előfizetőinek száma mintegy 20 százalékkal emelkedett. Az elmúlt évben az internetelőfizetők száma háromszorosára nőtt. A cég jelenleg több mint 160 ezer kábeltelevízió előfizetővel rendelkezik, az internet-előfizetők száma mintegy 15 ezer.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle